25 Temmuz 2023, Salı - 12:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Dil Derneği Emin Özdemir Ödülü’nün bu yılki sahibi Yaşar Aksoy oldu

Tarih: 13 Ekim 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 190

Dil Derneği Emin Özdemir 2020 Ödülü gazeteci-yazar Yaşar Aksoy’a verildi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin en önemli hocalarından, dilbilimci ve yazar Emin Özdemir’in ismiyle verilen ödülüne bu yıl gazeteci yazar Yaşar Aksoy layık görüldü.

Ödül için Aksoy’un “Hasan Tahsin Yürekler Selanik, İşgal İzmir’inden Hatıralar” kitabı, Vecdi Seviğ, Faruk Bildirici, Tülin Daloğlu, Korkmaz Alemdar ve aile adına Prof. Dr. Özlem Özdemir Kumbasar’dan oluşan seçici kurulun oybirliği ile belirlendi.

Dil Derneği Emin Özdemir Ödül töreni bu yıl yapılamayacak

Dil Derneği Emin Özdemir’in vefatından bu yana her yıl Harf Devriminin yıl dönümü olan 1 Kasım’da Emin Özdemir’i yaşatmak ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ödülü yapılan bir tören eşliğinde veriyordu. Bu yılki ödül ülkenin yaşadığı pandemi şartlarından dolayı törensiz bir şekilde gazeteci-yazar Yaşar Aksoy’a verildi. Törensiz verilen Dil Derneği Emin Özdemir Ödülü’nün pandemi koşullarından dolayı ilerleyen zamanlarda da yapılamayacağını Yönetim Kurulu şu sözlerle açıkladı:

“Yaşar Aksoy düşünceleri, elliyi aşkın yapıtıyla İzmir’le özdeşleşen üretken bir yazar ve gazetecidir. Her yıl 1 Kasımda, Harf Devriminin yıldönümünde yapılan “Dil Derneği Emin Özdemir Ödülü” töreni, bütün dünyayı ve ülkemizi sarsan Covid-19 nedeniyle 1 Kasım 2020’de yapılamayacaktır. Ülkemiz sağlıklı günlere eriştiğinde, derneğimizin düzenleyeceği ilk törenlerden birinde Emin Özdemir’i saygıyla anacağız, değerli yazar-gazeteci Yaşar Aksoy’a ödülünü sunacağız. Düşünce dünyamıza nice yapıtlar kazandıracağına inandığımız Yaşar Aksoy’u içtenlikle kutluyoruz.”

Emin Özdemir ödülü geçen yıl, “Metastaz” kitabının yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’na verilmişti.

Emin Özdemir ile ilgili önceki haberlerimize bu linkten ulaşabilirsiniz.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29233
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Dil Derneği Emin Özdemir Ödülü’nün bu yılki sahibi Yaşar Aksoy oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat