2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ekmekçi mezarı başında anıldı

Tarih: 20 Mayıs 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 314

Gazeteci-Yazar Mustafa Ekmekçi, ölümünün 20. yılında mezarı başında anıldı.

Mustafa Ekmekçi’nin, Cebeci Asri Mezarlığındaki kabri başında ailesi, dostları ve sevenleri vardı. Ölümünün 20’inci yıl dönümü nedeniyle yapılan anmaya, eşi Aldoğan Ekmekçi, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya, Yazar ve Yayıncı Muzaffer İlhan Erdost, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt, Gazeteci Yazarlar Attila Aşut, Işık Kansu ve eski ÇGD Genel Başkanlarından Rahmi Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda arkadaşı ve aile üyesi katıldı.

200517MustafaEkmekçiAnması(Cengiz) (102) - Kopya

Ekmekçi için yapılan saygı duruşunun adından konuşan ÇGD Genel Başkanı Kızgınkaya, Ekmekçi’nin bir halk insanı ve gazeteci olmanın gereklerine sahip biri olduğunu söyledi. Kızgınkaya, Ekmekçi’nin halkın haberlerini yapan, halkın gereksinimlerini dile getiren yeri doldurulamaz bir gazeteci olduğunu kaydetti.

200517MustafaEkmekçiAnması(Cengiz) (41)

Mustafa Ekmekçi’nin eşi Aldoğan Ekmekçi de, bugün basının geldiği yer itibariyle umutsuzluk olduğunu ve bu durumda ise aynı ülke etrafında direnmekten başka yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Aldoğan Ekmekçi ayrıca, cezaevindeki tüm gazetecilere özgürlük dileyerek onların yanlarında olduklarını belirtti.

Ekmekçi’nin mezarı başında konuşan bir diğer isim de Erdal Atıcı idi. Atıcı, “Tarihte pek çok insan var ki öldükten sonra unutulup gidiyor ama tarihin kahramanları hiçbir zaman unutulmuyor” dedi. Ekmekçi’nin genç gazetecilere çok güzel bir tarih bıraktığını ifade eden Atıcı, Metin Aksoy tarafından hazırlanan Ekmekçi kitaplarını hatırlatarak, bu kitapların daha çok okunması gerektiğini dile getirdi. Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı’nın kuruluşunu da Ekmekçi’ye borçlu olduklarını belirten Atıcı, Ekmekçi’yi her fırsatta andıklarını söyledi.

Yazar Yayıncı Muzaffer Erdost da kabri başında Ekmekçi ile ilgili yazdığı “Gülüşü Gönlümüzde Kahkahası Göklerde” başlıklı yazıyı okudu. Erdost ayrıca, Ekmekçi’nin insan hakları için verdiği mücadelelerden bahsetti.

200517MustafaEkmekçiAnması(Cengiz) (79) - KopyaGazeteci Yazar Attila Aşut ise, Ekmekçi’nin gerçek bir cumhuriyetçi olduğunu vurguladı. Ekmekçi’nin herkesin yaşamına dokunduğunu kaydeden Aşut, onun alçakgönüllü ama kararlı tavrının herkes için örnek olduğunu belirterek, “Biz çok az sayıda basın emekçileri olarak o geleneği sürdürmeye çalışıyoruz ve Ekmekçi’nin anısını yaşatmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işık Kansu da Türkiye’nin içinde olduğu koşullara değindi ve “Ekmekçi bize karamsarlık aşılamadı, o hep iyimserdi” diyerek Ekmekçi’nın bıraktığı sorumluluğu her zaman yerine getirmek için çalışacaklarını kaydetti.

Ekmekçi’nin kütüphanesini bağışladığı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Öğretim Görevlisi Gökhan Bulut da, Ekmekçi’nin gazetecilik geleneğinin sürdürülmesi için çalıştıklarını ve onun kitaplarının geleceğin gazetecileri için hâlâ yol gösterici olduğunu ifade etti.

Ekmekçi’nin ölüm yıldönümünden bir gün önce mezarı başında yapılan anmada arkadaşları ve meslektaşları da çeşitli anılarını anlatarak Ekmekçi’yi andı.

Mustafa Ekmekçi için ayrıca bugün saat 16.00’da başlayacak “Mustafa Ekmeçi’nin bıraktıkları” başlıklı bir söyleşi düzenlenecek. UMAG’daki söyleşiye Gazeteci Yazar Varlık Özmenek ve Öğretmen Niyazi Altunya konuşmacı olarak katılacak.

201517MustafaEkmekçiAnması(Emre) (139)

201517MustafaEkmekçiAnması(Emre) (142)

200517MustafaEkmekçiAnması(Cengiz) (141)

200517MustafaEkmekçiAnması(Cengiz) (146)

200517MustafaEkmekçiAnması(Cengiz) (43) - Kopya

200517MustafaEkmekçiAnması(Cengiz) (15) - Kopya

 

200517MustafaEkmekçiAnması(Cengiz) (183)

200517MustafaEkmekçiAnması(Cengiz) (151)

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14324
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ekmekçi mezarı başında anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat