25 Temmuz 2023, Salı - 00:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

A.Ü’de ikinci İbiş dönemi

Tarih: 29 Temmuz 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 223

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında Ankara Üniversitesi’nin de bulunduğu 9 üniversiteye rektör atamalarını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Erkan İbiş, ikinci kez Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 üniversitenin rektör atamalarını yapmasının ardından Ankara Üniversitesi’nin( A.Ü.) rektörü de belli oldu. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne tekrar Prof. Dr. Erkan İbiş atandı. Prof. Dr. İbiş, böylece ikinci rektörlük dönemine başlamış oldu.

Rektörlük görevini 2012 yılında Prof. Dr. Cemal Taluğ’dan devralan Prof. Dr. Erkan İbiş, bu yılki atamalar için yapılan eğilim yoklamasında 891 oyla birinci sırada yer almıştı. Diğer adaylardan Prof. Dr. Çetin Atasoy 467, Prof. Dr.  Mehmet Birey 145, Prof. Dr. Ahmet Çolak 134, Prof. Dr. Onur Özsoy 19, Prof. Dr.  Akın Kaya 1 oy almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü için yeniden Prof. Dr. Erkan İbiş’i görevlendirirken, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Alim Yıldız, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Mustafa Kibar, Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Uslan, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Süleyman Baykal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bahri Şahin’i atadı.

 ODTÜ ve Gazi’de rektörler değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ODTÜ rektörlüğü için tercihini ikinci sıradaki Prof. Mustafa Verşan Kök’ten yana kullandı.

Gazi Üniversitesi’ne ise eğilim yoklamasında dördüncü sırada yer alan Prof. Dr. İbrahim Uslan atandı.

11 üniversite rektör ataması bekliyor 

Toplam 20 üniversitenin rektörlükleri için seçimler 12 Temmuz tarihinde yapılmış. 17 üniversitenin rektörlük seçimi de ertelenmişti. yapılıp henüz rektörü açıklanmayan 11 üniversite var. Bu üniversiteler arasında İstanbul Teknik (İTÜ), Dokuz Eylül, Ege, Boğaziçi Üniversiteleri de yer alıyor.

Rektörler nasıl atanıyor?

Anayasanın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. maddeleri uyarınca atamaları yapan Cumhurbaşkanı’nın  önüne, Üniversitelerde Akademik Teşkilât Yönetmeliğine göre mevcut rektörün çağrısı ile toplanan öğretim üyelerinin belirlediği altı isim arasından, YÖK tarafından aralarından seçilen üç isim gidiyor. Cumhurbaşkanı, bu üç isim içinden belirlediği bir ismi rektör olarak atıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11916
Yol: Ana sayfa » Yazılar » A.Ü’de ikinci İbiş dönemi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat