1 Ağustos 2023, Salı - 23:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Eski mezunlar bir araya geldi

Tarih: 07 Kasım 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 642

İLEF’in ilk mezunları ile 1975, 1990 yılı mezunları, 21.si düzenlenen Geleneksel Sonbahar Buluşması’nda bir araya geldi. Etkinliğe fakültenin ilk mezunları da katıldı.

İletişimliler Vakfı (İLEV) tarafından 1992’den beri düzenlenen, BYYO ve İLEF mezunlarının bir araya geldiği Geleneksel Sonbahar Buluşması 21. kez yapıldı. Mezuniyetlerinin 25. ve 40. yılını kutlayan İLEF’liler, fakültenin ilk mezunlarının da katıldığı etkinlikte, cüppe ve kep giyerek Cebeci Kampüsü’nde vakit geçirdi.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Saat 11.00’de İLEF’in önünde toplanan mezunlar, Kulis’te ve Pastane’de çay eşliğinde sohbet edip, eski günleri yâd ettiler. Fakülte binasındaki mezunlar listesine göz atan İLEF’liler, öğrencilerin isteği üzerine 50. yıl için İLEF girişine asılan baykuş rölyefinin altında anı fotoğrafı çektirdi. Kampüsün ve fakülte binasının çeşitli yerlerinde anı tazeleyen mezunlar, ardından Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevi’nde kendileri için düzenlenen diploma törenine geçti.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

İLEV Başkanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun

Prof. Dr. Altun: “İLEF’in halkalarına tanıklık etmekten mutluyum”

Törenin açılış konuşmasını yapan  İLEV Başkanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, “İLEF’in halkalarına tanıklık etmekten mutluyum” diye konuştu. Altun, İLEF’li öğrencilerin ve mezunların eserlerinin de yer aldığı “50 Yıllık Beraberlik” sergisinin TGC Medya Sanat Galerisi’nde halen açık olduğunu hatırlatarak, “Bu kadar profesyonel çalışmaların ortaya çıkabileceğini tahmin etmiyordum. Hakikaten aramızda İLEF’li sanatçılar varmış” şeklinde devam etti.

Hıfzı Topuz’dan mezunlarına mektup

İLEF’in kurulmasına öncülük eden duayen gazeteci-yazar Hıfzı Topuz da mezunlara bir mektup gönderdi. Prof. Dr. Altun’un tarafından okunan mektupta şunlar kaydedildi: “Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin değerli öğretim üyeleri, BYYO ve İletişim Fakültesi çıkışlı değerli meslektaşlarım ve değerli öğrenciler; fakültemizin 50. kuruluş yıldönümünü içtenlik ile kutluyorum. Bu yıldönümü, beni 53 yıl öncesine götürüyor, Ankara UNESCO Milli Komisyonu’nda düzenlenen basın toplantısı gözümde canlanıyor. Bugün, Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin kentte bir gazetecilik yüksekokulu kurulması için bize verdiği dilekçeyi anımsıyorum. Ankara Üniversitesi Rektörü Suut Kemal Yetkin ile konuşmalarım aklıma geliyor. BYYO’nun kurulması için yaptığımız çalışmalar, verdiğimiz burslar ve Ankara’ya yolladığımız iletişim uzmanlarını hatırlıyorum. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bu projeye sahip çıkan dostlarım Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, Prof. Dr. Reşat Aktan ve Prof. Dr. Bahri Savcı’nın özverili çalışmalarını hiç unutur muyum.”

Yıllar sonra kep attılar

Topuz’un mesajının okunmasının ardından fakültenin 1969 mezunları sahneye çıkıp Prof. Dr. Abdülrezak Altun’dan teşekkür plaketlerini aldılar. Fakülteden mezuniyetlerinin 40. yılını kutlayanlara da, “Bir kahvenin 40 yıl hatırı var” sözüne atıfta bulunarak, “Mezuniyette 40. yıl” yazılı fincan verildi. 1990 mezunlarının ise teşekkür plaketi almasından sonra, cübbe ve kep giyen mezunlar ATK Sanatevi’nin önünde kep attı.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Mezunlar mutlu ve heyecanlıydı

İlk mezunlardan gazeteci Ali Tamer Ürüm, kuruluşunun 50. yılını kutlayan İLEF’e beş adet fidan hediye etti. Ürüm, İLEF’in geleceğinden umutlu olduğunu belirterek, “50 yılda çok gelişmiş bir İLEF meydana geldi. Eğitim, uygulama ile birlikte olmalı. İLEF’in atölyeleri, Sanatevi ve uygulama dersleri sayesinde teorikle pratiği buluşturuyor” diye konuştu.

Mezuniyetinin 40. yılını kutlayan Canan Çağatay ise okulun kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Dostluklarım hâlâ devam ediyor, BYYO’nun bende çok ayrı bir yeri var.” İLEF’e tekrar uğramanın güzel olduğunu belirten TRT muhabiri İlhan Yazganarıkan,  “Eski arkadaşlarla buluşmak bizim için heyecan ve gurur verici” ifadelerini kullandı.

İLEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mine Gencel Bek de mezuniyetinin 25. yılını kutlayanlar arasındaydı. Yıllar geçmesine rağmen dönem arkadaşlarıyla ortak yönlerinin var olduğunu dile getiren Bek, “Eleştirel ve özgürlükçü ruhu bir araya getirmek güzeldi. Bu ortak ruh, belleği tazelemeye katkıda bulunuyor” dedi.

Görsel: 1 / 14

ilefmezun15-01

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8821
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Eski mezunlar bir araya geldi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat