23 Temmuz 2023, Pazar - 14:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteci Nuh Köklü Ankara’da toprağa verildi

Tarih: 19 Şubat 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 119

Öldürülen gazeteci Nuh Köklü için Ankara’da cenaze töreni düzenlendi. Köklü, düzenlenen törenin ardından Yukarı Yurtçu Köyü Mezarlığı’na defnedildi.

Kadıköy’de kartopu oynadığı sırada kartopunun dükkân camına gelmesini bahane eden bir esnaf tarafından, kalbinden bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün cenazesi İstanbul’da yapılan törenin ardından Ankara’ya getirildi. Hafızalara “Kartopu cinayeti” olarak geçen ve nefret cinayeti olarak tanımlanan olayın zanlısı ise tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Gazeteci Nuh Köklü, ailesi, meslektaşları ve yakınlarının katılımıyla yapılan tören sonrası köy mezarlığına defnedildi.

Cenazeye CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Oğuz Oyan, Melda Onur ve Hüseyin Aygün, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Ahmet Abakay, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Esra Koçak, Köklü’nün 50’den fazla meslektaşı ve arkadaşları katıldı.

nuhkoklu-tanrikulu

Sezgin Tanrıkulu

Tanrıkulu: “Bu bir nefret cinayeti”

Gazeteci Nuh Köklü’nün cenazesinde konuşan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere büyük bir kutuplaşma ve nefret dili kullanıldığını belirterek “Bu bir nefret cinayeti. Toplum kutuplaştırıldı. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere büyük bir kutuplaşma ve nefret dili kullanıldı. Devletin en üstündeki kutuplaştırıcı dil, nefret söylemi altta böyle nefret cinayetlerine zemin hazırladı, nedeni bu. Yani toplum bir cinnet halinde dolayısıyla bizim toplumu sakinleştirici, kutuplaştırmadan uzak bir dil kullanmamız lazım” dedi.

Taş: “Hep aynı rüyalara, aynı fikirlere inandık”

Alper Taş

Alper Taş

Köklü ile gençlik yıllarından beri birlikte mücadelenin içinde bulunduklarını söyleyen ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “Hep aynı rüyalara, aynı fikirlere inandık. Keşke rüya olsaydı dedi, ama o hep iyi rüyalar görürdü. Doğrusunu söylemek gerekirse kafasının içinde güzel duygular düşünceler vardı. Kimseye negatif bakmazdı” dedi. Köklü’nün katilinin “benim deli raporum var” sözlerine de değinen Taş, kimsenin bu süreçten kolayca sıyrılamayacağını, davanın takipçisi olacaklarını ve mutlaka hesap soracaklarını söyledi.

Abakay: “Örgütlü mücadelenin içinden gelen, bedel ödeyen bir kardeşimizdi”

Ahmet Abakay

Ahmet Abakay

ÇGD başkanı Ahmet Abakay, cenaze töreni öncesinde yaptığı açıklamada “ Gazeteci arkadaşımız Nuh Köklü, vahşi cinayetlerin bir yenisinde hayatını kaybetti. Nuh Köklü örgütlü mücadelenin içinden gelen, TGS’nin ATV- Sabah grevinde öncülük yapan, işsiz kalarak bedel ödeyen bir kardeşimizdi. Son aylarda Türkiye bir cinayetler ülkesine dönüştürüldü. Kimsenin can güvenliğinin olmadığı bir ülke haline sokuldu. Bunun sorumlusu ülkeyi yöneten iktidardır. Bu zalim hükümet derhal istifa etmeli, görevi bırakmalıdır” dedi.

Esra

Esra Koçak

TGS Ankara Şube Başkanı Esra Koçak, Köklü’nün bir ATV – Sabah grevcisi olduğunu, ekranlarda spikerlerin okuduğu metinlerin yazarı, çok önemli bir gazeteci, televizyon editörü ve aslında gizli bir kahraman olduğunu söyledi.

Köklü’nün tabutu üzerine kartopu bırakıldı

koklu (8)

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencileri Köklü’nün tabutu üzerine kartopu bırakarak tepkilerini dile getirdi. Öğrencilerin bu hareketinin ardından Köklü’nün birçok meslektaşı ve Köklü’nün annesi de cenazeyi tabutun üzerine kartopu koyarak uğurladı.

Cenaze töreni köy mezarlığında Köklü’nün arkadaşlarının saygı duruşu sonrası sona erdi.

koklu (9)

koklu (1)

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5810
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteci Nuh Köklü Ankara’da toprağa verildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat