3 Mayıs 2024, Cuma - 18:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Tarih: 27 Nisan 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 20

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Gazeteciler Cemiyeti’nin M4D projesi kapsamında iki gün sürecek şekilde hazırladığı Medya Konferansı, bugünkü çalıştaylarla tamamlandı. “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Medya Kongresi 2024, gazetecilerin akademisyenlerin ve avukatların sunumları ve salonda yürütülen tartışmalarla sona erdi.

Bu sabah başlayan çalıştay oturumunda söz alan Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener, bugün yapılacak çalışmaların raporlaştırılıp, mesleğe bir kazanım olarak değerlendirilmek istendiğini söyledi. İlk oturumda TGS Genel Sekreteri Banu Tuna, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Kaderoğlu Bulut ve TGS Örgütlenme Sekreteri Esra Yalçınalp konuşma yaptı. Banu Tuna ve Esra Yalçınalp gazeteciliğin tanımı üzerine tartışma yürüttü. Çalıştayda katılımcılar da tartışmalara katıldı

Banu Tuna, Dr. Çağrı Kaderoğlu Bulut Esra Yalçınalp ve Kenan Şener

Çalıştay gazeteci Arzu Çakır Morin, Hakan Aksay ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Öğr. Gör. Dr. Gökhan Bulut’un sunumlarıyla devam etti. Teknolojilerin gelişimiyle medyanın, gazeteciliğin dönüşümü bu oturumda tartışıldı. Öğlene kadar olan oturumların moderatörlüğünü Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener üstlendi.

Arzu Çakır Morin Hakan Aksay Dr. Gökhan Bulut ve Kenan Şener

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici’nin moderatörlüğünü üstlendiği bir diğer çalıştayda Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği Eş Direktörü Barış Altıntaş, Alternatif Bilişim Derneği Başkanı Av. Faruk Çayır ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Avukatı Ülkü Şahin ifade özgürlüğü bağlamında sosyal medyanın hukuki statüsünü ve çözüm önerilerini sundu.

Av. Faruk Çayır, Barış Altıntaş ve Av. Ülkü Şahin

Medya Konferansı’nın son çalıştayında TGS’nin avukatı Meliha Selvi, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Turgut Dedeoğlu ve Gazeteciler Cemiyeti Avukatı Gökhan Tekşen gazeteciliğin durumunu hukuki açıdan değerlendirdi

Av. Meliha Selvi, Turgut Dedeoğlu ve Av. Gökhan Tekşen

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/37844
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansının ilk günü tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Medya Konferansı bugün başladı. Gazeteciler, akademisyenler ve hukukçular “gazeteciliğin dönüşümünü” tartışıyor.

Kapat