25 Temmuz 2023, Salı - 21:26

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gezici Festival yarın Ankara’ya geliyor

Tarih: 29 Kasım 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 76

Her yıl dünyanın farklı yerlerindeki filmleri Türkiye’deki sinemaseverlerle buluşturan Gezici Festival yarın başlıyor.

Ankara Sinema Derneği’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla  24.kez düzenlediği Gezici Festival, Türkiye sinemasının en yeni örneklerini izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. Yılın öne çıkan ödüllü yerli yapımlarından “Anons”, “Arada”, “Ev Kadını”, “Kelebekler”, “Paranın Kokusu” ve “Sibel”, Gezici Festival’le 30 Kasım – 13 Aralık tarihleri arasında film ekiplerinin katılımıyla Ankara, Sinop ve Kastamonu’da sinemaseverlerle buluşacak. Festival, her yıl yer verdiği bölümlerin yanında, bu yıl göçmen sorununu farklı boyutlarıyla ele alan, filmlerden oluşan Sığınma(sız) seçkisini de izleyici ile buluşturacak.

Gezici Festival, 30 Kasım-6 Aralık’taki ilk durağı Ankara’nın ardından, 7-9 Aralık tarihleri arasında Sinop’u, 10-13 Aralık’ta ise Kastamonu’yu ziyaret edecek. Festival, ünlü yönetmenlerin ve eleştirmenlerin seçtiği yapımlardan sinema tarihinin değeri sonradan anlaşılan başyapıtlarına, ödüllü kısa filmlerden deneysel belgesellere uzanan seçkisiyle sinemaseverlere keyifli bir festival deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Ankara’da festival gösterimleri Büyülü Fener Kızılay ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. Etkinliğin Ankara programına buradan ulaşabilirsiniz.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/20830
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gezici Festival yarın Ankara’ya geliyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat