2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Haber Vaktim İLEF’i hedef gösterdi

Tarih: 19 Nisan 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 511

Haber Vaktim, İLEF ve Kaos GL’nin ortaklaşa düzenlediği Kadın Medya Okulu’nu hedef aldı. Haberde Kaos GL ve LGBTİ’lerden ısrarla “sapkın” olarak bahsedilirken, “Her gün şehit haberlerinin geldiği ülkemizde eşcinsellerin sorunları İLEF’te tartışılıyor” ifadeleri yer aldı.

Haber Vaktim, 13 Nisan’da hem basılı gazetesinin manşetinde ve internet sitesinde yayımladığı haberlerle, İLEF ve Kaos GL’nin, Sivil Düşün AB Programı’nın desteğiyle mart ayından beri İLEF’te düzenlediği Kadın Medya Okulu’nu hedef aldı.

Haberde Kadın Medya Okulu programı “sözde” olarak nitelendirirken, Kaos GL ve LGBTİ’lerden ısrarla “sapkın” olarak bahsedildi. Kadın Medya Okulu’nun “sağduyu sahibi öğrencilerin” tepkisini çektiği ileri sürülen haberde ayrıca İLEF öğretim üyeleri hedef alınarak, “Sözde programa Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri de açık katkı veriyor. Fakültenin en seçkin hocaları, katılımcılara medyayı eleştirel bir sunum yapıyor” ifadeleri yer aldı. Haber Vaktim’in hedef gösterdiği haberde, etkinliklerin yapıldığı ATK Sanatevi ve MTÖ Sinema Salonu’ndan görüntüler paylaşıldı.

Yine hedef gösterdiler

Haber Vaktim, İLEF’te yapılan “Medyada nefret söyleminin izlenmesi çalışması” sunumunu da 16 Nisan Cumartesi günü “Şimdi de Hrant’çılar” sürmanşetiyle hedef aldı.  Söz konusu haberde “eşcinsellerin sürekli etkinlik düzenlediği Ankara Üniversitesi şimdi de Ermenilere kapılarını sonuna kadar açtı” ifadesi yer aldı. Haberde görsel olarak etkinliğe katılımcıları fotoğrafı kullanıldı.

Cebeci kampüsüne yönelik hedef göstermeler ilk değil

Yeni Akit, Haber Vaktim ve Vahdet gazetesi, Cebeci Kampüsü’nü daha önce de hedef göstermişti, Cebeci Kampüsü’nde yer alan Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İletişim Fakültesi’ni, öğretim elemanlarını hedef alan haberler yayımlanmıştı. Vahdet, SBF final sınavında sorulan soruyu “PKK rezaleti” ve “skandal soru” başlığıyla vermişti. Yine Yeni Akit, 17 Ocak 2016 tarihli gazete manşetinde “Uzatmayın, atın bu adamları” diyerek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden bazı öğretim elamanlarını “diplomalı sapkınlar” olarak niteleyerek hedef göstermişti.

İLEF, Yeni akit ve Haber Vaktim’e tepki göstermişti

2013 Ocak ayında İLEF’i ve akademisyenlerini hedef alan Yeni Akit’e o dönem İLEF öğrencileri ve mezunları yaptıkları açıklamada “Gazete; karalama, hedef gösterme, kan döktürme, nefret üretme merkezi değil, kamuoyunu aydınlatma aracıdır. Mesleğimizin onuruna sahip çıkalım. Karalayıcı metinleriyle bilinen Yeni Akit’e göz yummayalım” mesajı vermişti.

Yeni Akit ayrıca 21 Ekim 1999 tarihinde uğradığı bombalı saldırı sonucunda hayatını kaybeden İLEF hocası Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı hakkında suikasttan 5 ay önce bir haber yapmış ve Kışlalı’nın üzerine çarpı atılmış fotoğrafını manşetten vererek hedef göstermişti.

Kadın Medya Okulu nedir?

İLEF öğretim elemanlarının da katkı verdiği Kadın Medya Okulu, ana akım medya eleştirilerinden medyanın cinsiyetçiliğine, ifade özgürlüğü tartışmalarından alternatif medya pratiklerine, haber yazım atölyesinden muhabirlik deneyimlerine uzanan, kadınların mevcut medyayı tartıştıkları ve kendi medya dillerini kurguladıklarıı atölyelerden oluşuyor.

Kadın Medya Okulu programıyla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10832
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Haber Vaktim İLEF’i hedef gösterdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat