16 Temmuz 2023, Pazar - 05:24

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Halk Berkin için ayakta

Tarih: 11 Mart 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 185

GÖRÜNÜM muhabirleri Kızılay’dan bildiriyor.

GÖRÜNÜM muhabirleri Kızılay’dan bildiriyor.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Berkin’in sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bütün yurtta protesto eylemlerine neden oldu. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde toplanan öğrenciler de Kızılay’a doğru yola çıktıkları sırada polisin gaz ve ses bombalarına hedef oldu.

Ankara’da, birçok üniversitede ders boykotları yapılarak akşam 18.30’da Güvenpark’ta toplanmak üzere eylem çağrısı yapıldı.

ODTÜ, Hacettepe, Bilkent, DTCF öğrencileri, kampüslerinden yola çıkarak Kızılay’a ulaşmaya çalıştı. ODTÜ öğrencileri, Eskişehir yolu üzerinde polis müdahalesiyle karşılaştı.

Fotoğraf: Berfin Aydoğdu

Fotoğraf: Berfin Aydoğdu

Cebeci Kampüsünde saat 14.00’te toplanan öğrenciler de saat 15.40’da Kızılay’a doğru yürüyüşe geçtikleri sırada polis, Kampüsün çıkışında gaz ve ses bombası kullanarak öğrencilere müdahale etti.

Bir süre devam eden çatışmaların ardından polis Kızılay’a doğru çekildi ve Cebeci yürüyüşü Kızılay’a doğru devam etti.

Kızılay 17.30

Üniversitelerden ve mahallelerden gelenlerin Kızılay’a girmesiyle gittikçe artan kalabalık, Güvenpark’ı tamamen doldurmuş durumda. Kızılay, araç trafiğine halen açık olmakla birlikte Berkin için Güvenpark’ta toplananların sayısının hızla artıyor olması dikkat çekiyor.

Öte yandan polis, TOMA’larla Meclis tarafına çekildi. Polis Güvenpark’ta toplananlara sık sık “dağılın” anonsu yaparken bir polis helikopteri de sürekli olarak alanı izliyor. Sabahın erken saatlerinde bir kişinin “Ben Berkin’im” yazan bir döviz ve bir ekmekle başlattığı ve giderek büyüyen oturma eylemi, şu an itibariyle yaklaşık 10 bin kişinin toplanmasıyla devam ediyor.

İnsanlar kol kola geçerek güvenlik şeridi oluşturuyor. Bu sırada bazı belediye otobüslerinin de camlarının kırıldığı görülüyor.

Kızılay 18.00

Polis, son ‘Dağılın’ anonsunun ardından Kızılay’da bulunan kalabalığa ilk saldırısını gerçekleştirdi. Sert saldırının ardından Güvenpark’ta bulunan eylemciler Sakarya, Maltepe ve Dikimevi’ne doğru dağıldılar.

Kızılay 18:20

5 TOMA’nın yer aldığı İzmir Caddesi’nde, dağılmış olan kitleye polis saldırısı devam etti. Bu sırada polis saldırısından kaçan kitle Kurtuluş Parkı’na doğru geldi. Kurtuluş Parkı’nda toplanan kalabalığa polis Ziya Gökalp Caddesi’nden gaz bombası attı. 6 TOMA ve akrebin bulunduğu meydanda 1 kişi yaralandı. Kolej’de ise halen Çevik Kuvvet bulunmakta.

Kızılay 20:00

Anmaya katılanlardan ara sokaklara dağılanlara polis saldırısı devam ediyor. Yakalayabildiklerini tartaklayarak gözaltına alan polisin şu ana kadar 20’den fazla kişiyi gözaltına alındığı söyleniyor.

Kızılay 20:15

Kızılay AVM önünde polise tepki gösteren halka polis saldırdı. Sıhhiye tarafında toplanan başka bir gruba da polis saldırısı üzerine havai fişek atıldı. Sıhhiye’deki kalabalığı dağıtan TOMA, Atatürk Bulvarı üzerindeki otobüs duraklarına da su sıkarak Kızılay’a doğru ilerliyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3425
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Halk Berkin için ayakta

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat