17 Temmuz 2023, Pazartesi - 11:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hayalleri süsleyen biletleri satanlar da umut peşinde

Tarih: 30 Aralık 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 148

Yeni yıla girmemize sayılı günler kala Milli Piyango bileti alan insanları büyük ödül heyecanı sarıyor. Biz de satıcı olan alıcılar yani Milli Piyango Bayileri ile büyük ödül ve yeni yıl hakkında görüştük. Bayilere işlerin nasıl gittiğini, yeni yıldan neler beklediklerini ve ödül çıkarsa ne yapacaklarını sorduk.

Bu yıl rüyaları süsleyen milli piyango ikramiyesi tam 80 milyon TL. Tam bilete isabet etmesi halinde bir kişiyi Türkiye’nin zenginleri arasına sokacak olan piyango için biletler tükenmek üzere. Özelleştirilen Milli Piyango İdaresi ile ilgili şaibe iddiaları ve tartışmalara rağmen bilet bayileri önünde kuyruklar oluşuyor.

Piyango biletleri kimileri için umut kimileri için ise ekmek kapısı. Seyyar piyango bayiileri de yılbaşı ikramiyesinin cazibesiyle bilet satışlarından elde ettikleri gelirin artacak olmasına seviniyor. Büyük ikramiyenin cazibesine ise onlar da kapılmış görünüyor.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda yürürken karşımıza 30 yıldır bilet satan Milli Piyango Bayii Ali Yedekçioğlu çıkıyor. Gülümsemesi eksik olmayan Yedekçioğlu, biletlerini yıllardır aynı yerde satıyor. Meslekte çok fazla ödüllü bilet sattığını söyleyen Yedekçioğlu, her yıl kendine de bilet alıyor. Biletine ödül çıkarsa evinin borcunu ödeyecek ve çocuğunu evlendirecek olan Yedekçioğlu, yeni yılda Türkiye’nin gelişmesini istediğini söylemeyi de ihmal etmiyor.

Milli Piyango Bayi Ali Yedekçioğlu

“Ödül bana çıksa da bu işi bırakmam”

Kızılay’a doğru ilerlerken karşımıza bu kez 5 senedir bilet satan Ömer Karaman çıkıyor. Sohbetimiz sırasında işlerin iyi olmadığından bahseden Karaman, geçen seneki büyük ödülün sahibinin çıkmamasının bilet satışlarını olumsuz etkilediğini söylüyor. Birer yıl arayla kendisine de bilet aldığını kaydeden Karaman, bu yıl da 10 tane çeyrek bilet almış. Geçtiğimiz yıllarda amorti ile yetinen Karaman, bu yıl ödül kazanırsa maddi durumu iyi olmayan insanlara ve engelli çocuklara yardım edeceğini söylüyor. Çıkan ödülle aynı zamanda borçlarını da kapatacağını ifade eden Karaman ayrıca, “Yeni bir iş kurarım ama yaptığım bu işi bırakmam. Ek iş olarak devam ederim” diyor. Hayat şartlarının zorlaştığından bahseden Karaman, yeni yıldan bir beklentisinin olmadığını ifade ediyor.

Milli Piyango Bayi Ömer Karaman

“Ödül bana çıkarsa kadın ve çocuklar için de sığınma evi açmayı düşünüyorum”

Atatürk Bulvarı’nda yürürken bu kez 25 yıldır bilet satan Milli Piyango Bayii Gül Çatak’la karşılaşıyoruz. Çatak, 15 yıldır tam zamanlı olarak son 10 yıldır da yılbaşı zamanlarında çalıştığını söylüyor. Her yıl bilet aldığından bahseden Çatak, bu yıl da 17 çeyrek 1 yarım bilet almış. Bilet almanın alışkanlık olduğunu ifade eden Çatak’a göre, ödül kazanmak şans işi. Çatak, çok fazla ödüllü bilet satmış ve geçen yıllarda bir rakamla ödülü kaçırmış. Bu olaydan sonra teselli ikramiyesi aldığını kaydeden Çatak, bu yıl ödül çıkarsa ise işi bırakacağını söylüyor. Ödülü kazanırsa çok kişiye yardım edeceğini aktaran Çatak, “Para bana çıkarsa hayvan barınağı açacağım. Ayrıca kadınlar ve çocuklar için de sığınma evi açmayı düşünüyorum” diyor. Çatak, son olarak yeni yıldan beklentisinin işlerin iyileşmesi olduğunu söylüyor.

Milli Piyango Bayi Gül Çatak

“En önemlisi paranın akıl sağlığını koruyarak harcanması”

Kızılay AVM önündeki ağacın altında 5 yıldır bilet satan Milli Piyango Bayii Yaşar Güvenç ile sohbet ediyoruz. Güvenç, bu işi kayınbabasından devraldığını söylüyor. Güvenç de geçen seneki büyük ödülün sahibinin ortaya çıkmamasının işleri etkilediğini belirtiyor. Bu yılın milli piyango açısından kötü geçtiğini belirten Güvenç, her yıl bilet aldığını aktarıyor. Güvenç, bu yıl da eşi ve çocuğu için iki bilet almış. Bu yıl ödülü kazanırsa yeni bir iş kurmak isteyen Güvenç, “En önemlisi sağlık sıhhat ve o paranın akıl sağlığını koruyarak harcanması. Çünkü çok ciddi bir para bu yüzden paranın beni azdırmamasını bekliyorum” diyor. Güvenç, yeni yılda ailesiyle çocuklarıyla sağlıklı bir yaşam geçirmek istediğini kaydederken yeni yıldan çok büyük beklentilerinin olmadığını söylüyor. Güvenç, büyük beklentileri bırakalı çok olduğunu söylüyor ve “Küçük şeylerle mutlu olmaya çalışıyoruz. Çocuklarım mutlu olsun, eşim sağlıklı olsun, 3-5 kuruş para kazanayım kimseye muhtaç olmayalım başka bir derdim yok” diyor.

Milli Piyango Bayi Yaşar Güvenç

“Ödül çıksa da çalışmaya devam ettim. Çünkü insanları seviyorum”

“Ankara’nın Nimet ablası” Nimet Altunkılıç’la tanışıyoruz. Toplam 34 yıldır bilet satan Altunkılıç, alım gücünün düştüğünü bunun da bilet satışlarını etkilediğini söylüyor. Her yıl bilet aldığından da bahseden Altunkılıç, geçen yıllarda ödül kazandığını aktarıyor. Kazandığı ödülle ev ve dükkân aldığını söylenen Altunkılıç, “Ödül çıktıktan sonra çalışmaya devam ettim. Çünkü insanları seviyorum” diyor. Bu yıl da 50 biletinin olduğunu aktaran Altunkılıç, herkese bol şans diliyor.

Milli Piyango Bayi Nimet Altunkılıç

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26624
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hayalleri süsleyen biletleri satanlar da umut peşinde

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat