14 Temmuz 2023, Cuma - 22:53

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hocamız Mehmet Yüksel’i kaybettik

Tarih: 24 Nisan 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 1.938

İLEF eski hocalarından Prof. Dr. Mehmet Yüksel’i geçirdiği ani kalp krizi nedeni ile kaybettik. Yüksel, 25 Nisan Pazartesi, Karşıyaka Mezarlığına defnedilecek.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) eski hocalarından Prof. Dr. Mehmet Yüksel, geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeti. Yüksel için, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültei’nde Pazartesi günü 10.30’da tören düzenlenecek. Törenin adından,  Karşıyaka Mezarlığı Camii’nde kılınıcak öğle namazı sonrası Yüksel defnedilecek.

Yüksel, 1997-2006 yılları arasında İLEF‘te görev yapmış, hukuk ve sosyoloji alanında dersler vermişti.

Dekan Altun’dan baş sağlığı mesajı

İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, İLEF‘te on yıla yakın çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Mehmet Yüksel’in ani ölümünün ardında baş sağlığı mesajını şu ifadelerle belirtti:

Saygıdeğer BYYO‘lular, İLEF‘liler
Fakültemizde de uzun yıllar özveriyle görev yapan, hukuk ve sosyoloji alanında verdiği derslerle, pek çok öğrencinin zihninde ve gönlünde yer etmiş Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yüksel hocamızı bugün (23.4.2016) geçirdiği ani rahatsızlık sonucu yitirdiğimizi öğrendik. Merhum için 25 Nisan 2016 Pazartesi günü Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsündeki Hukuk Fakültesi’nde saat 10.30’da bir tören düzenlenecek, ardından da Karşıyaka Mezarlığı Camisinde kılınacak öğle namazı sonrasında defnedilecek. Mehmet hocamıza Tanrıdan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Hepimizin başı sağ olsun.
Prof. Dr. Abdülrezak Altun

 

Ardından birçok mesaj

Uzun yıllardır Türkiye’nin en saygın üniversitelerinde çalışan Prof. Dr. Mehmet Yüksel’in ani gelen ölüm haberi, sevenlerini üzdü. Yüksel’in ölümünün ardından yakınları, çalışma arkadaşları, eski ve yeni bir çok öğrencisi sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladı.

Prof. Dr. Mehmet Yüksel kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Yüksel

Prof. Dr. Mehmet Yüksel

Lisans eğitimini 1979 yılında, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamlayan Yüksel, 1989 yılında ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ikinci lisansını aldı. 1986’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji bölümü’nde, 1997’de Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans çalışmalarını yaptı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Biimler Enstitüsü  Sosyoloji Anabilim dalında 1999 yılında doktorasını tamamlayan Yüksel, ikinci doktora çalışmasını ise 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü Sosyoloji anabilim dalında bitirdi. Ankara Barosuna bağlı olarak bir süre avukatlık da yapan  Yüksel, 1997 yılında Ankara Üniversitesi İletişim fakültesinde akademisyenlik kariyerine başladı. Daha sonra Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalışmalarına devam eden Yüksel, 2013 yılından ölümüne kadar Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde bulundu.

Hukuk felsefesi, hukuk sosyolojisi, iletişim hukuku alanlarında çalışan Prof. Dr. Mehmet Yüksel , aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Haluk Özen’in danışmanlığını sürdürüyordu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10964
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hocamız Mehmet Yüksel’i kaybettik

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat