24 Temmuz 2023, Pazartesi - 15:54

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF, 50. yaşını görkemli bir resepsiyonla kutladı

Tarih: 08 Kasım 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 608

İLEF, kuruluşunun 50. yıldönümünü görkemli bir resepsiyonla kutladı. Resepsiyona fakültenin eski mezunları ve dekanları ile gazeteciler, yazarlar ve çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri, yöneticileri de katıldı.

Türkiye’de üniversite düzeyinde dört yıllık basın yayın eğitimi veren ilk kurum olan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) 50 yaşında. Yılbaşından bu yana 50. kuruluş yılını ulusal ve uluslararası etkinliklerle kutlayan İLEF, bu etkinlikleri, dün saat 19.00 – 21.30 arasında Latanya Otel’de düzenlediği resepsiyonla taçlandırdı.

alkan uçarsu (10)

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Resepsiyonun davetlileri arasında; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversiteliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Günay Akbay, YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çetin Erol, Eski BYYO müdürlerinden Prof. Dr. Ferruh Dinçer ve Prof. Dr. Cevat Geray, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfkı Hazıroğlu, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Oğuz, Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suavi Aydın, İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, İLEF’in eski mezunları ve dekanları ile çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri, yöneticilerinin yanı sıra basın ve sanat camiasının pek çok ismi katıldı.

alkan uçarsu (15)

Prof. Dr. Ruken Öztürk (Fotoğraf: Alkan Uçarsu)

Öztürk: “İLEF dimdik ayakta”

Resepsiyondaki ilk konuşmayı yapan İLEF Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, İLEF’te olmaktan gurur duyduğunu belirterek, 1965’te başlayan yolculuğun bugüne denk sürdüğünü ifade etti. “İletişim Fakültesi dimdik ayakta” diye devam eden Öztürk, İLEF’in kendini markalaştırdığına değindi ve şunları kaydetti: “İLEF, Türkiye’nin pek çok üniversitesine öğretim elemanları, sektöre ise çok önemli isimler yetiştirmiş bir kurum. 50 yıldır bu kuruma emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Pek çok ulusal ve uluslararası etkinlikle 50. yılımızı güzel geçirdik. Türkiye’nin sorunlarına değinen, çok önemli konuklarla konferanslar düzenledik. Bu geceyle birlikte 50. yılımızı taçlandırıyoruz.”

alkan uçarsu (19)

Prof. Dr. Abdülrezak Altun (Fotoğraf: Alkan Uçarsu)

Altun: “Nice 50 yıllara”

Öztürk’ün ardından, İLEF Dekan Vekili ve İLEV Başkanı olan Prof. Dr. Abdülrezak Altun, İLEF’in kurulmasını sağlayan UNESCO’ya ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ederek konuşmasına başladı. Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın sağlık sorunlarıyla geceye katılamadığını söyleyen Altun, katılımcılara Unat’ın selamlarını iletti. Altun, sözlerini, “Nice 50 yıllara” diyerek noktaladı.

İLEF’in kurulmasına öncülük edenlerden gazeteci-yazar Hıfzı Topuz’un mesajı, resepsiyona gelememesi nedeniyle Altun tarafından okundu. Topuz’un mesajı:

Basın Yayın Yüksek Okulu’nun (BYYO) kurulmasına öncülük eden Ankara Üniversitesi Rektörü Suut Kemal Yetkin’i saygıyla anıyorum. Paris’te UNESCO Genel Merkezi’nde gazetecilik mesleğinin geliştirilmesinden sorumlu bir görevli olarak, Ankara’dan gelen isteğin yerine getirilmesi için yaptığımız çalışmaları, Ankara’ya yolladığımız iletişim uzmanlarını ve verdiğimiz bursları anımsıyorum. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bu projeye sahip çıkan dostlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. UNESCO’nun başka ülkelere örnek oluşturacak ilk girişimiyle Türkiye’nin alanında 4 yıllık eğitim veren ilk basın yayın okulunun kurulmasıyla bu gelişim sonuçlandı. Onur ve gurur duyuyorum.”

alkan uçarsu (21)

Prof. Dr. Erkan İbiş (Fotoğraf: Alkan Uçarsu)

İbiş: “Yarım asırlık bir emek ve öykü var geride”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Cumhuriyetimizin 92. yılını kutladığımız hafta pek çok ilki de; üniversitemizin 70. yılını ve İLEF’imizin 50. yılını da kutluyoruz. Yarım asırlık bir emek ve öykü var geride; öykünün paydaşları burada, öykünün basın emekçileri, bilim insanları, duayenleri, eskileri ve yenileri aramızda. İLEF’liler dayanışma, paylaşma ve beraber olma bilincini en güzel biçimiyle ortaya koyuyor. İLEF’e de bu yakışır. Dekan ve Dekan Yardımcımızı kutluyorum. Uzun bir süreye yayılan 50. yıl kutlamaları, başarılı ve görkemli bir şekilde gerçekleşti. İletişim Fakültemizin nice 50 yılını hep beraber kutlayabilmek dileğiyle, 50. yılınız kutlu olsun” dedi.

alkan uçarsu (24)

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

50. yıla özel pasta kesildi

Konuşmaların ardından, üstünde “İletişim eğitiminde İLEF 50. yaşında” yazan pastayı Prof. Dr. Erkan İbiş, Prof. Dr. Çetin Erol, Prof. Dr. Cevat Geray, Prof. Dr. Ruken Öztürk alkışlar eşliğinde kesti. Kokteyl ile devam eden resepsiyonda davetliler, etkinlik için tasarlanan “İLEF 50 yaşında” yazılı çıkarmaları taktı.

İLEF’in 50. Kuruluş yılının kutlandığı gece hakkında İLEF Dekanı ve Dekan Yardımcısı ile BYYO’nun eski müdürlerinden Prof. Dr. Cevat Geray, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, gazeteci-televizyoncu Tuluhan Tekelioğlu GÖRÜNÜM’e özel açıklamalarda bulundu.

alkan uçarsu (9)

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Öztürk: “Bu resepsiyon benim için bir veda aynı zamanda”

Prof. Dr. Ruken Öztürk, İLEF’in 50. yıl etkinlikleri için iki yıldır ön çalışmalar yaptıklarını söyledi. Öztürk, “Madunlar Medyası” ve “Ortadoğu’yu İnşa Etmek” konferansları gibi pek çok etkinlik düzenlediklerini dile getirdi. Dekanlık görevini yakın zamanda devredeceğini söyleyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bence bu 3 yıl çok canlı geçti, bu yüzden çok mutluyum. Resepsiyonla da bu özel yılı taçlandırdık. 50. kuruluş yılımızın dekanlığıma denk gelmesi benim için mutluluk verici. Abdülrezak Hoca başta olmak üzere, öğretim elemanı arkadaşlarımızla birlikte çalıştık; çok büyük bir emeğin sonucu bunların hepsi. Bu resepsiyon benim için de bir veda aynı zamanda. Dekan olmasaydım birçok insanı yakından tanımayacaktım, bu benim için çok büyük bir şans. Çok mutluyum.”

alkan uçarsu (27)

Fakültenin ilk mezunları, 1965 girişliler resepsiyonda bir araya geldi (Fotoğraf: Alkan Uçarsu)

Altun: “Mezunlarımız fakültemiz için önemli bir güç”

Prof. Dr. Abdülrezak Altun, resepsiyonu 50. yıl kutlamalarının finali olarak gördüğünü kaydederek, “1969’dan itibaren verdiğimiz mezunlarımız buradaydı. Onların her biri, mesleklerinde isim yapmış insanlar. Türkiye için böyle önemli bir zamanda görüş belirten insanların İLEF’te yetişmesi gücümüzü ortaya koyuyor” dedi. Kuruluşundan bu yana İLEF’in toplam 7 bin mezun verdiğini vurgulayan Altun, “Ruken Hoca 3 yıl boyunca hakikatten büyük özveriyle görev yaptı. İki yılı aşkın bir süre de birlikte görev yürüttük, iyi şeyler yapmaya çalıştık” diye konuştu. İLEF koridorundaki mezunlar listesinin uzamaya devam ettiğini ifade eden Altun, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Mezunlarımız, fakültemiz için önemli bir güç. 50 yıllık okul olmak, böyle bir şey. Bu gücün farkında olmak çok önemli.”

jj

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Geray: “İLEF çok başarılı iletişimciler yetiştirdi”

Basın Yayın Yüksek Okulu’nun (BYYO) kurulmasına öncülük eden ve aynı zamanda 1976 – 77’de BYYO’nun müdürlüğünü yapan Prof. Dr. Cevat Geray, “BYYO, Siyasal Bilgiler’in de desteğiyle sadece basın alanında değil sosyal bilimler, ekonomi ve sanatta da çığır açtı; çok iyi iletişimciler yetiştirdi. Bu okuldan mezun olanlar başarılı çalışmalar yaparak hak ettikleri yeri bulmuştur. BYYO, sonra da iletişim fakültesinin mezunları gerçekten konuları iyi bilen ve yayıncılıkta şöhret yapan başarılı insanlardır” şeklinde konuştu.

Abakay: “Özgür hocalardan özgür bir eğitim aldım”

Ahmet Abakay, İLEF’te özgür bir ortamda eğitim aldığını belirterek, şunları kaydetti: “Okula 1971 senesinde girdiğimde, 12 Mart (muhtıra) dönemiydi. Hocalarımın birçoğu cezaevindeydi. Hocalarımız için protestolar yaptık. Sol düşüncenin egemen olduğu okulda çok mutlu bir süreç geçirdik. Tüm baskılara rağmen hocalar, öğrencilerine sahip çıkardı. Benim dönemimde okul müdürü Muammer Aksoy’du. Okuldan atılmamı engelleyerek bana sahip çıktı. Şimdiki dönemde pankart açan öğrenciler okuldan atılıyor. İki yıl hocalık yaptığım okulumun kıymetini ve değerini iyi biliyorum. Okulumu seviyorum, özgür hocalardan özgür bir eğitim aldığım için mutluyum.”

alkan uçarsu (4)

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Tekelioğlu: “ Okuluma karşı kendimi borçlu hissediyorum”

Tuluhan Tekelioğlu, “İyi ki, yaşlanmadan fakültemin 50. yılını kutlama şansım oldu. Gazeteci olmamda, bu mesleğe olan tutkumda hocalarımdan öğrendiklerim ve okulumun katkısı o kadar büyük ki kendimi borçlu hissediyorum. Arkadaşlarımla yeniden karşılaşmak, hocalarımla aynı sevinci paylaşmak büyük bir mutluluk. Okulumun bendeki emeği çok, bu emeği birilerinin hayatına değmek ve yansıtmak için kullanıyorum” dedi.

Görsel: 1 / 43

ilef50yasinda09

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8838
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF, 50. yaşını görkemli bir resepsiyonla kutladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Radyo İlef’ten Özkan Uğur anısına program

Radyo Atölyesi öğrencileri, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden sanatçı Özkan Uğur anısına “Kimler Geldi Kimler Geçti” başlıklı radyo programı hazırladı. Program 21.00’da yayında olacakåç.

Kapat