17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF 50. yılında, İLDEK’e ev sahipliği yaptı

Tarih: 11 Haziran 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 151

Bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayan İLEF, İletişim Fakültesi Dekanları Yürütme Kurulu’nun (İLDEK) bu yılki toplantısının ev sahibi oldu. Bugün saat 10.30’da başlayan toplantıya 37 üiniversiteden, başta iletişim fakültelerinin dekanları olmak üzere 45 konuk katıldı.

İLDEK’in 23. toplantısı, bu yıl 50. yılını kutlayan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde (İLEF) yapıldı. Toplantıya 37 üniversiteden 45 konuk katıldı. Bugün saat 10.30’da Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde (ATK Sanatevi) başlayan toplantının yürütücülüğünü Prof. Dr. Abdülrezzak Altun yaptı.

MRV_7927
Fotoğraf: Merve Filiz

İlk konuşmayı yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, RTÜK ve İLDEK işbirliği ile yapılabilecek çalışmalardan bahsetti ve önerilerini sundu. Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu olması gerektiğini söyleyen Fendoğlu, bu meselenin RTÜK ve İLDEK ortak çalışmasında önemli bir payda olduğunu belirtti.

Fendoğlu’nun ardından konuşan Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Akademi Başkanı Yusuf Gürsoy,  Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) verilerine göre Türkiye’de 90 civarı iletişim eğitimi veren fakülte olduğunu ve bu fakültelerin yılda 6 bin mezun verdiğini söyledi. İletişim alanında ise toplamda 50 bin çalışanın bulunduğunu aktaran Gürsoy, istihdam sorunu yaşayanların önündeki bu engelin kaldırılması için mesleki yeterlilik sertifikaları hazırladıklarını söyledi.

MRV_7946
Fotoğraf: Merve Filiz

Gürsoy’un ardından açılış konuşmaları İLEF Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk’ün İLEF’in tarihini katılımcılarla paylaşmasıyla devam etti. İki yıldır İLDEK Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Öztürk, İLDEK’in öneminden bahsederek bu yılki toplantının da geçmiş yıllardaki gibi verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nden Prof. Dr. Asaf Varol, konuşmasına İLDEK’in tarihini katılımcılara bir kez daha hatırlatarak başladı. Geçmiş yıllarda yapılmış toplantıların video ve fotoğraflarını ekrana yansıtan Varol, toplantıda eğlenceli dakikalar yaşattı.

MRV_7988
Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Aziz: “Akreditasyon konusunda elimizi taşın altına koymalıyız”

Toplantının ikinci bölümünde “İletişim Fakültelerinin Akreditasyonu” başlıklı sunumda konuşan İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, bu konunun tarihsel sürecine, gerekliliklerine ve amaçlarına değindi. Ayrıca konuşmasının büyük bir bölümünü iletişim fakülteleri için akreditasyonun önemine ayıran Aziz, “Akreditasyon konusunda elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.

Türkiye’de ulusal düzeyde, iletişim alanında akreditasyon kuruluna ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Aziz, İLDEK ve İLAD işbirliğinde kurulacak olan İletişim Eğitimi ve Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) ile bu eksikliğin giderilebileceğini söyledi. Konu hakkında tartışma yürüten katılımcılar, bu öneriyi oy birliği ile kabul etti ve çalışmaların başlatılması kararını aldı.

ÖYP’lilerin sorunları konuşuldu

Toplantının son konuşmacısı Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon oldu. Orhon, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’ndaki (ÖYP) aksaklıklar hakkında konuştu ve ÖYP’lilerin karşılaştıkları ayrıştırma sorununa dikkat çekti.

Bu sorunları ve aksaklıkları çözüme kavuşturacak çalışmalar hakkında tartışma yürüten katılımcılar, bu konu üzerinde daha kapsamlı konuşmak ve karar almak amacıyla tartışmaya yarın devam etmeyi kararlaştırdılar.
Gelecek yıl İLDEK’in 24. toplantısının İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapılmasının belirlenmesi ve yeni yönetim kurulunun seçilmesiyle toplantının ilk günü sona erdi.

Toplantı, yarın saat 10.00’da ATK Sanatevi’nde ikinci gününde devam edecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7111
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF 50. yılında, İLDEK’e ev sahipliği yaptı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat