17 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF, 50’nci yılında 47’nci mezunlarını verdi

Tarih: 19 Haziran 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 371

İLEF, 2014 – 2015 eğitim – öğretim yılı mezunlarını bugün Cebeci Spor Eğitim Merkezi Salonundaki törenle uğurladı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF), kuruluşunun 50’nci yılında 47’nci mezunlarını verdi. Mezun olan öğrenciler için düzenlenen tören, bugün saat 14.00’da Cebeci Spor Eğitim Merkezi Salonunda başladı. Törende, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Karakütük’ün mezun öğrenciler ve onların aileleri tarafından protesto edilmesi dikkat çekti. Mezuniyet töreninde öğrencilerin açtıkları pankartlar da yoğun ilgi topladı.

19062015 Mezuniyet Cemgazi (79)

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Öztürk: “Biz onlara emeğin değerini öğrettik”

19062015 Mezuniyet Cemgazi (105)

Prof. Dr. Ruken Öztürk

İLEF Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, 5 yılını İLEF’te geçiren ve mezun olan öğrenciler için, “Onlar bu fedakârlığın değerini çok iyi biliyorlar çünkü biz onlara emeğin değerini öğrettik” dedi. Medya sektöründe çalışmanın giderek güçleştiğini söyleyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “İLEF olarak her zaman düşünce ve ifade özgürlüğünün yanında olduk. Medya çalışanlarının baskı altına alınmasına da, filmde de sanatta da sansüre de karşı olduk ve bunu sık sık ifade ettik. Hep özgürlükten yanayız.” Fakültenin kuruluşunun 50’nci yılında mezun olan öğrencilerin bu tarihi hiç unutmayacağını belirten Öztürk, mezun öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Öztürk’ün ardından Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Şükrü Küçükşahin, İLEF’teki öğrencilik yıllarından ve mesleki deneyimlerinden bahsetti. Küçükşahin, “Türkiye güzel bir ülke olacaktır, bunun işaretleri de vardır. Sakın medyayı bugün içinde olduğu durumla kıyaslamayınız, siz onu dönüştürecek ve daha özgür bir medyada çalışacaksınız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler açıklandı. İLEF’te 2014 – 2015 eğitim – öğretim yılında fakültede ve bölümlerde dereceye giren öğrenciler şöyle:

19062015 Mezuniyet Cemgazi (84)

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

19062015 Mezuniyet Cemgazi (543)

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

  • Fakülte dereceleri

Gaye Güçlüten

Deniz Dilan Aslan

Songül Özdemir

Gaye Güçlüten

Songül Özdemir

Ezgi Harika Seniz

  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Oğuzhan Şahin

Alican Akçı

Gözde Tins

Deniz Dilan Aslan

Aysu Biçer

Ferda İdil Lostar

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7185
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF, 50’nci yılında 47’nci mezunlarını verdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat