29 Temmuz 2023, Cumartesi - 03:11

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF Dergi bahar sayısı çıktı

Tarih: 05 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 105

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yayımlanan İLEF Dergisi’nin beşinci sayısı çıktı.

İLEF Dergisi’nin 2016 Bahar sayısı çıktı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yılda iki kez hem basılı hem de elektronik ortamda Türkçe ve İngilizce yayımlanan dergi, beşinci sayısıyla üçüncü yılına girmiş oldu.

Editörlüğünü Doç. Dr. Özgür Yaren’in yaptığı İLEF Dergisi’nin bu sayısında, dördü Türkçe biri İngilizce olmak üzere medya çalışmaları ve kültürel çalışmalar alanından beş makaleye yer veriliyor. Dergi referans sisteminde değişikliğe giderek ilk kez Chicago biçimini kullandı. Editör Doç. Dr. Özgür Yaren giriş yazısında, “Kalıcı, itibarlı, kabul gören bir kurumsal/bölgesel dergi statüsüne erişmek için” çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.

Yeni sayıda 5 makale yer aldı

Beş makalenin yer aldığı dergide, Gökçen Ertuğrul’un “Teknoloji, Sanat ve Politikanın Kesişimselliğinde Yeni Mecra Sanatı ve Toplumsal Durum” adlı makalesi, Türkiye’deki dijital sanat pratiklerini ele alıyor. İbrahim Çalışır ise, “Internet Protokolü Televizyon (IPTV) Hizmetinin Yaygınlaşma(ma) Nedenleri: Dünya’da ve Türkiye’de Oyuncuların Çözümlemesi” makalesinde bir başka yeni teknolojik mecrayı, IPTV ya da Internet protokolü televizyon servisini ve bu teknolojinin Türkiye’deki mevcut durumunu sorguluyor. İlgar Seyidov, “The Emergence of Public Relations in Azerbaijan: Issues and Case Studies” adlı makalesinde, Azerbaycan’da pazar ekonomisiyle birlikte ortaya çıkan yakın tarihli halkla ilişkiler alanına odaklanıyor. Gül Karagöz Kızılca, “Osmanlı/Türk Basın Tarihi Yazımı Üzerine Eleştirel Bir Değerlendirme” başlıklı makalesinde de hem Türkiye’de basın tarihi yazımının sorunlarına değiniyor hem de bu çalışma alanının önemli bir problemini, Osmanlı toplumunun gazete ile ilişkisini ele alıyor. Nazan Kahraman, monografik bir çalışmayla şair, edebiyatçı ve “Türkiye Solunda Bir Figür Olarak Attila İlhan”ı ve onun düşünce dünyasının analizini yapıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11198
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF Dergi bahar sayısı çıktı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat