24 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İlef Film Atölyesi İlk 4k animasyonunu yayınladı

Tarih: 16 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 158

İlef Film Atölyesi, ilk 4k infografik animasyonunu yayınladı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Film Atölyesi ekibi, yapımı 4 ay süren ilk 4k infografik animasyonunu yayınladı. 1400’ün üzerinde fotoğraf çekilerek hazırlanan animasyonda, stop motion ve animasyon teknikleri kullanıldı. İlef’in ilk 4k infografik animasyon belgeseli olma özelliğini taşıyan çalışmada, İlef’in kuruluş yılı 1965’ten bugüne dünya üzerinde gelişen iletişim ve teknoloji alanındaki bilgiler yer alıyor. Belgeselde aynı zamanda, İlef’in doğuşundan beri kullanmış olduğu kameralar ve İlef tarihinde önemli yer tutan olayların bilgileri de veriliyor. Belgeselde İlef’in kuruluşundan bu yana 5676 kişinin mezun olduğu bilgisi de veriliyor.

Film atölyesi sorumlu hocalarından Şafak Dikmen’in önerisi ve danışmanlığıyla hazırlanan belgeselin, grafik ve animasyon aşamasında Film atölyesi öğrencisi İlker Akoğlu yer aldı.

Fotoğraf ve dekupaj aşamasında ise; Bülent Tan, Damal Köksal, Ferhan Ferah, İlker Akoğlu, İsmail Aslan, Mert Öner, Seda Sunayol ve Tuğba Aliyacıoğlu yer aldı.

4k nedir?

4K çözünürlüğü çoğunlukla dijital filmlerde ve bilgisayar grafiklerinde kullanılan yüksek çözünürlüğe  sahip formattır. 4K’da yatay çözünürlük yaklaşık 4.000 pikseldir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7896
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İlef Film Atölyesi İlk 4k animasyonunu yayınladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat