1 Ağustos 2023, Salı - 18:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF Uyum Programı başladı

Tarih: 14 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 329

İLEF Uyum Programı bugün saat 10.00’da, İLEF Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk’ün yaptığı konuşma ile başladı. Uyum programının ilk gününde, yeni öğrenciler ilk defa İLEF’te bir araya geldi.

Ankara Üniversitesinde eğitim görmeye hak kazanan öğrencilerin, üniversite ve fakültelerini tanıması için düzenlenen Üniversite Yaşamına Uyum Programı,  Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencileri için bugün başladı.

Öztürk: “Fakülte artık bir lise değil”

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Açılış konuşmasını yapan İLEF Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, kazanan öğrencileri tebrik ederek Ankara’dan ve üniversiteden olabildiğince yararlanılması gerektiğini söyledi. Öztürk, üniversite hayatına ilişkin, “Fakülte artık bir lise değil, sadece bilginin aktarıldığı bir yer değil. Bilginin aynı zamanda üretildiği bir yer. Bilim üretilen bir yer. Herkesin ifadesini özgürce söyleyebileceği bir alanda bilimsel bilgi üretmeye çalışıyoruz. Barış için çalışıyoruz, mücadele ediyoruz. Soru sorun sorgulayın. Burada yanıtlar bulmaktan çok sorularınızı aktaracaksınız” dedi. Bu yıl bölümlerin kontenjanlarının düşürülmesine de değinen Öztürk, kontenjanların düşürülmesinin fakülte tarafından talep edildiğini söyledi ve bu sayede eğitimde kalitenin giderek artacağına inandıklarını belirtti.

Tümen: “İş sizde bitecek”

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

İLEF mezunu olan Fox Tv Haber Müdürü Kubilay Tümen, deneyimlerini paylaştığı konuşmasında, öğrencilere Türkiye’nin en iyi fakültesine geldiklerini söyledi ve “Buranın sadece mesleki becerilerinizi değil aynı zamanda dostluklarınızı, arkadaşlıklarınızı ve Türkiye’nin yarınlarına olan umutlarınızı arttırmasını diliyorum“ dedi. Tümen, “Şunu unutmayın, en güzel hocalardan en iyi dersleri de alsanız iş sizde bitecek. Kapılardan girip, bacalardan kovulmayı göze alarak medya kuruluşlarının kapılarını zorlayacaksınız. Çalışırken okuyacaksınız, okurken de çalışmayı ihmal etmeyeceksiniz. Kendinizi geliştireceksiniz” diyerek istekli ve çalışkan olmanın öneminden bahsetti. Tümen sözlerini, “Ben size bol bol mücadele etmenizi, savaşmanızı çalışmanızı tavsiye ediyorum“ diyerek sonlandırdı.

Geleneksel olarak İLEF mezunundan, yeni bir öğrenciye kalem verme uygulamasında bu yıl Tümen’in kalemini, Tümen’in sorularını cevaplayan Şaban Çoban aldı.

uyumic6

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Şentürk: “Mayamda iletişim fakültesi var”

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Uyum programının diğer bir konuşmacısı olan Fox Tv Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, İLEF’in yeni öğrencilerine kendi tecrübelerinden bahsetti. İLEF’li olmadığını hatta İletişim Fakültesi öğrencisi de olmadığını belirten Şentürk, “Benim yükselenim İLEF, çünkü ben İLEF mezunu olan insanlarla çalışıyorum. Yani mayamızda iletişim fakültesi var” dedi. Konuşmasında genel olarak siyasette ve medyada etikten bahseden Şentürk, “Herkesin kendi valizini taşıdığı günler yaşıyoruz, zor günlerden geçiyoruz ama umutsuz günlerden geçmiyoruz, umudu her zaman diri tutalım” diyerek sözlerini bitirdi.

Doğan Şentürk’e Cizre sorusu

Doğan Şentürk sözlerini bitirdikten sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Şentürk kendisine yöneltilen, “Objektif ve etik haberden bahsettiniz, peki şu an dünya gündeminde olan Cizre’de katledilen binlerce çocuğu kamuoyuna duyurmamak etik ve objektif habercilik midir?” sorusunu “Asla değil ve ben kendi kurumum adına da, gazetecilik namusum ve vicdanım adına da bu konuda kamuoyunu gerektiği gibi bilgilendirdiğimi düşünüyorum” diyerek yanıtladı.

Dursun: “Hiçbir rakama denk gelmeyen duruşunuz olmalı”

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

İLEF Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiler Dursun yaptığı konuşmada medyanın içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, İLEF öğrencilerinden beklentilerini anlattı. Dursun konuşmasında, “Sizlerin beklentisi elbette çoktur ama benim sizden beklentim şu; hakikat dilsiz değildir, hakikat kimsesiz de değildir. Hakikatin kimsesi olacaksınız. Hakikatin dili olacaksınız. Vicdanı satın alınması zor medya çalışanları olmanızı istiyoruz, herkesin fiyatının olduğunun düşünüldüğü bir ülkede sizin hiçbir rakama denk gelmeyen bir duruşunuz olmalı” dedi. Dursun sözlerini, “Çok zor şartlar altında hakikate sahip çıkmalısınız. Hiç bir şeyi kanıksamayın. Bunların hiçbiri ne bizim ne de toplumun kanıksayacağı şeyler değil“ diyerek sonlandırdı.

uyumic5

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Yıldırım Becerikli, bölüm tanıtımını yaptığı konuşmasında, öğrencilerin bilginin ortakları olmasını rica etti. “Bizden fazla okuduğunuz bir kitap bile bizi motive ediyor. Bilginin karşılıklı üreticisi olmanızı rica ediyorum” diyen Yıldırım Becerikli, öğrencilere atölyelere ilgi göstermeleri konusunda öneride bulundu.

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü Prof. Dr. Ruken Öztürk tanıttı. İLEF‘te bulunan 5 atölyenin 3 tanesinin kendi bölümlerine ait olduğunu söyleyen Öztürk, “Kendinizi hangi alanda geliştirmek istiyorsanız o alanlardan dersler alabilirsiniz” dedi.

Erasmus ve Farabi öğrenci değişim programlarının da anlatıldığı Uyum Programının ilk oturumu, bölüm tanıtımlarının ardından son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7799
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF Uyum Programı başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat