26 Temmuz 2023, Çarşamba - 19:07

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF yeni öğrencilerine “merhaba” dedi

Tarih: 16 Eylül 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 578

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılına “Üniversite Yaşamına Uyum Programı” ile bugün (16 Eylül) “merhaba” dedi. Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (ATAUM) düzenlenen programın ilk gününde yeni öğrencilere “Fakültede İlk Deneyimler” anlatıldı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılına “Üniversite Yaşamına Uyum Programı” ile bugün (16 Eylül) “merhaba” dedi. Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (ATAUM) düzenlenen programın ilk gününde yeni öğrencilere “Fakültede İlk Deneyimler” anlatıldı.

İLEF Dekanı Prof. Dr. Öztürk

İLEF Dekanı Prof. Dr. Öztürk

Dekan Prof. Dr. Ruken Öztürk: “Gücümüz Kalemimizdir”

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, yeni öğrencilere seslendiği konuşmasında okulun tarihinden bahsederek Türkiye’nin ilk iletişim fakültesi olan İLEF’in hem teorik hem pratik bilgileri birlikte vermeye özen gösterdiğini dile getirdi.

Üniversitelerin, demokratik düşüncenin ve ifade özgürlüğünün merkezi olması gerektiğine dikkat çeken Öztürk, “Bu ilkeyi simgeleyen en önemli araç, kalemdir. Bizim gücümüz kalemimizdir” dedi.

İLEF’in önümüzdeki yıllarda taşınacağı yeni bina ve bu yıl hizmete girecek yeni internet sitesi hakkında da bilgi veren Öztürk, bundan önce birçok başarı elde eden İLEF öğrencilerinin yeni binada kavuşacağı teknik imkânlarla birlikte çok daha başarılı olacağına inandığını söyledi.

Son mezuniyet töreninde öğrencilere “penguensiz bir medya” dilediğini hatırlatan Prof. Dr. Öztürk, yeni öğrencilere de “Haber ürettikleri, düşüncelerini söyledikleri için kimsenin işinden olmadığı, kimsenin hapse atılmadığı, daha özgür ve demokratik bir Türkiye diliyorum” diye seslendi.

Çelik: “Gazetecilik kazanmak için yapılmaz”

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik

Programda, İLEF mezunu gazeteci Özlem Akarsu Çelik de yeni öğrencilere bir konuşma yaptı. Çelik, isteyerek başladığı İLEF’in kendisine çok şey kazandırdığını söyledi. Gazeteciliğin zor ve sancılı bir meslek olduğunu belirten Çelik, gazetecilerin güç odaklarına karşı sürekli mücadele vermek zorunda olduklarını kaydetti. Bu mücadelede çoğu zaman yenik düşen tarafın gazeteciler olduğunu dile getiren Çelik, “Gazetecilik kazanmak için yapılmaz. Önemli olan haberin namusunu korumaktır. Gazetecilik, şöhret olmak için değil vicdan için yapılır” dedi.

Gazeteciliğin temelinin merak ve araştırmanın olduğunu ifade eden Özlem Akarsu Çelik, habere bulaşan herkesin merak etmek zorunda olduğunu söyleyerek İLEF öğrencilerinin piyasadaki mezunlarla buluşması ve çalışan gazetecilerin deneyimlerinin öğrencilere aktarmasının önemine de değindi.

Yeni bir gelenek doğuyor: “Kalem Devir-Teslimi”

Kalem

Yeni bir gelenek doğuyor.

Programda, gelenek haline getirilmesi düşünülen bir ilk de gerçekleştirildi. Bir mezunun yeni kayıt yaptıran bir öğrenciye kalem hediye ettiği “Kalem Devir-Teslimi”nde Özlem Akarsu Çelik, kalemi, bu yıl Gazetecilik bölümüne başlayan Müge Helin Deviren‘e teslim etti. Deviren’in Gazetecilik bölümüne çok isteyerek gelmediğini söylemesi ise salonda gülüşmelere neden oldu.

“Öğrencinin tek hakkı çalışmaktır”

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Altun

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Altun

Öğrenci hak ve sorumluluklarıyla ilgili bilgi veren İLEF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdülrezak Altun’un “Öğrencinin tek hakkı ders çalışmak ve sınavlara girmektir” şeklindeki ifadeleri, salonda küçük bir şaşkınlığa yol açsa da kısa zamanda bunun bir espri olduğu anlaşıldı. Öğrenci Disiplin Yönetmeliği Lisans Eğitim Yönetmeliklerini her öğrencinin okuması gerektiğinin altını çizdi. Altun, “Kısıtlı fiziksel imkânlar nedeniyle karşılaşacağımız olası sıkıntıları da karşılıklı anlayışla çözeceğimize inanıyorum” diyerek özellikle bina içinde sigara kullanımı konusunda özen gösterilmesini istedi.

Erasmus da tanıtıldı

Uyum Programında İLEF öğrencilerinin yararlanabileceği Erasmus Değişim Programının tanıtımı ise ErasmusProgram Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Taş tarafından yapıldı.

Yrd. Doç. Dr. Taş

Yrd. Doç. Dr. Taş

Erasmus’un tarihine kısaca değinen Taş, programa başvuru koşulları ve yollarıyla ilgili bilgi verdi. Taş, tüm öğrencilerin bilgi birikimlerini artırmak için Erasmus’tan faydalanması gerektiğini belirtti.

Programın tanıtımı sırasında daha önce Erasamus programı ile Polonya’ya giden Reyhan Can da yeni İLEF’lileredeneyimlerini aktardı. Can’ın hazırladığı sunum, salonda ilgiyle karşılandı.

Erasmus Öğrencisi Reyhan Can

Erasmus Öğrencisi Reyhan Can

“Üniversite Yaşamına Uyum Programı”nda son olarak bölüm tanıtımlarına geçildi. Sırasıyla Gazetecilik Bölüm Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çağla Kubilay, Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sema Becerikli Yıldırım ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nejat Ulusay da bölümler hakkında bilgi verdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2328
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF yeni öğrencilerine “merhaba” dedi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat