14 Temmuz 2023, Cuma - 21:06

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEFANKARA Atatürk Müze Köşk’ü ziyaret etti

Tarih: 03 Ekim 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 69

Ankara Üniversite İletişim Fakültesi Öğrenci Topluluğu İLEFANKARA, dün Atatürk Müze Köşk’ü ziyaret etti.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi İLEFANKARA öğrenci topluluğu dün Atatürk Müze Köşk’ü ziyaret etti. Ankara Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinden katılan yaklaşık 40 kişilik öğrenci grubu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan, 1932’de Pembe Köşk’e taşınıncaya kadar yaşadığı Atatürk Müze Köşk’ü gezdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün müzede sergilenen özel eşyalarını inceleyen öğrenciler, Atatürk’ün devlet meselelerini görüştüğü tarihi Çankaya Sofrası’na yoğun ilgi gösterdi.

Atatürk Müze Köşk

Atatürk Müze Köşkü, 1932 yılında inşa edilen Pembe Köşk’e taşınıncaya kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün ikametgahı olmuş, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında çok önemli olaylara tanıklık etmiştir. Atatürk’ün, Cumhuriyet’in kurulması dahil, devrimleri planladığı bu yapı 1950 yılında müze olarak halka açılmıştır. Yapıda ve eşyalarda meydana gelen bozulmaları durdurabilmek amacıyla 2002–2007 yıllarında kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması başlatılmış, bu çalışmalarla birlikte yapının bir müzeden çok, kullanıldığı dönemi yansıtan bir konut olarak sergilenmesi için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Restorasyon çalışması tamamlanan Atatürk Müze Köşkü 19 Nisan 2007’de tekrar ziyarete açılmıştır.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19580
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEFANKARA Atatürk Müze Köşk’ü ziyaret etti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat