17 Temmuz 2023, Pazartesi - 04:54

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’in fideleri farklı bahçelerde hayat bulacak

Tarih: 12 Haziran 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 127

İLEF‘in bahçesinde kendi kendine filizlenen at kestanesi fideleri saksılara taşındı. Dikili ağacı olmasını isteyen tüm İLEF’liler saksılara dikilen fideleri alarak istedikleri yerlere dikebilecek.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin bahçesinde yer alan at kestanelerinin altına dökülen tohumlar filizlendi. Filizlenen fideler Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, Öğr. Gör. Oğuzhan Burak ve İLEF çalışanları tarafından altmışa yakın saksıya taşındı. Dikili ağacı olmasını isteyen İLEF’liler saksılanmış fideleri İLEF‘ten edinebilecek ve istedikleri yerlere dikebilecek.

Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun da gönüllü olarak gerçekleştirdiği bu faaliyetle, kamusal alanlarda kesilmek zorunda olan ağaçların varlığını sürdürebilmeyi amaçladıklarını söyledi. Altun, doğal yollardan büyümüş fideleri toplayarak planlı bir şekilde ağaçlandırma yapmak istediklerini belirtti.

Kampüs içinde kesilmek zorunda olan yaşlanmış ve hasta ağaçların yerine, uygun biçimde yenilerinin dikilmesi gerektiğinin çevreye daha duyarlı bir girişim olacağını belirten Altun, şunları söyledi:

“Çevre duyarlılığı denilen şey, kampüs gibi özellikle insanların yaşadığı yerlerde çevreyi vahşice bırakıp ona her hangi bir müdahalede bulunmaksızın bir hayat sürdürmek değil.  İnsanların üstüne devrilebilir, yaralanmalara ve ölümlere neden olabilir. Bu nedenle zaman zaman müdahale olduğumuz ve uygun biçimde kesilen ağaçlar var, ama aynı zamanda da yerine yenilerinin dikilmesi, uygun biçimde büyütülmesi konusunda da çaba sarf ediyoruz. Hep beraber böyle bir duyarlılığımız olmalı.”

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30526
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’in fideleri farklı bahçelerde hayat bulacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat