14 Temmuz 2023, Cuma - 23:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’in uluslararası Ortadoğu konferansı başladı

Tarih: 22 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 149

İLEF’in 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ortadoğu’yu İnşa Etmek: Medya, İdeoloji ve Kültür” başlıklı uluslararası konferans, Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde saat 10.00’da başladı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin (İLEF) 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Rosa Luxemburg Vakfı ve Gazeteciler Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen “Ortadoğu’yu İnşa Etmek: Medya, İdeoloji ve Kültür” başlıklı uluslararası konferans, Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevi’nde saat 10.00’da, Dekan Vekili Prof. Dr. Abdülrezak Altun’un konuşmasıyla başladı. Ortadoğu coğrafyasının “huzur bulmayan” bir yapıya sahip olduğunu belirten Altun, Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anarak sözlerini sürdürdü. Altun, konferansın içeriği ve programı hakkında bilgi verdikten sonra, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Altun’un ardından konuşan, konferansın düzenleme komitesinden İLEF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Karagöz Kızılca, Ortadoğu’yu anlamak için tarih bilmek gerektiğini söyledi ve ekledi: “10 Ekimde barış istemek için gelen insanlar katledildi. Ortadoğu’da insanların hayatlarının sürekli belirsizlikler içinde geçiyor.” İLEF Öğretim Üyesi, sözlerini “Bir gün Ortadoğu, insanların yaşayabileceği bir yer olacak” diyerek sonlandırdı.

DSC_7689

Prof. Dr. Juan Cole

“Ortadoğu’da bir IŞİD gerçeği var; 5 yıl sonrasına kalır mı bilemiyorum”

Konferansın çağrılı konuşmacısı Michigan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Juan Cole, Ortadoğu’daki kuraklık ve tarıma dair sıkıntılar nedeniyle göç eden çiftçilerin hükümetten iş istediklerini belirterek konuşmasına başladı. Suriye’deki çatışmaların dini değerinin olmadığını kaydeden Cole, Sünnilerin Şiileri Suriye’de “istemese bile” onların “hiçbir hakkına” engel olmadıklarını söyledi. Cole, “Ortadoğu’da bir IŞİD gerçeği var; 5 yıl sonrasına kalır mı bilemiyorum, muhtemelen yok edilirler” dedi. Rusya’nın bölgeye olan ilgisi nedeniyle ABD basının Suriye hakkındaki haberlere yoğunlaştırdığına dikkat çeken Cole, sunumunun sonunda, Ortadoğu’nun “dinsel hareketler merkezi” olarak gösterildiğini ancak coğrafyadaki emek hareketlerinin geri plana itildiğini ifade etti.

Konferans, 13.30’da ATK Sanatevi’nde ve Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’ndaki oturumlarla devam edecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8508
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’in uluslararası Ortadoğu konferansı başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat