15 Temmuz 2023, Cumartesi - 18:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’li öğrencilerin çektiği “Doktrin: Mavi Vatan” belgeseli ilk gösterimini yapıyor

Tarih: 06 Kasım 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 70

İLEF‘li öğrencilerin hazırladığı Doktrin: Mavi Vatan belgeseli, yarın ilk kez gösteriliyor.

Yönetmenliğini İLEF Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Taha Ömer Işık’ın yaptığı ve yapım ekibinde pek çok İLEF‘linin yer aldığı “Doktrin: Mavi Vatan” belgesi, yarın saat 16.00’da İLEF Mahmut Tali Öngören salonunda ilk gösterimini yapacak.

“Doktrin: Mavi Vatan” belgeseli, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’deki deniz yetki alanlarını ifade eden Mavi Vatan Doktrini’ni konu ediniyor. Belgesel, “mavi vatan” tanımlamasını ilk kullanan isim olan Emekli Tuğamiral Cem Gürdeniz ve Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHUKAM) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karan ile yapılan söyleşilere de yer veriyor.

Projenin yapımcılık ve yönetmenliğini yapan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Taha Ömer Işık’ın yanı sıra belgeselin yapım ekibinde birçok Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi de yer alıyor. Belgeselin seslendirmenliğini ise Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanı, sunucu ve seslendirmen Hayri Çelebi yapıyor.

İletişim Fakültesi Film Atölyesi (FA), Hukuk Fakültesi (AÜHF), Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DEHUKAM) de katkıda bulunduğu belgeleselin Yapımcısı ve Yönetmeni Taha Ömer Işık, projeyi hayata geçirmeden önce Mavi Vatan Doktrini yazılan bilimsel metinler de dahil olmak üzere geniş bir araştırma yaptığını belirtti. Işık, belgeseli yapmasının amacını “emperyal güçlerin uluslararası hukuka aykırı şekilde Türkiye’nin yetki alanlarını sınırlandırması karışısında geliştirilen bir doktrini açıklamak” olduğunu söyledi.

“Doktrin: Mavi Vatan” belgeseli ilk gösterimini yarın Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mahmut Tali Öngören salonunda saat 16.00’da yapacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/33372
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’li öğrencilerin çektiği “Doktrin: Mavi Vatan” belgeseli ilk gösterimini yapıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat