23 Temmuz 2023, Pazar - 15:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’liler pankartlarla mezun oldu

Tarih: 16 Haziran 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 601

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2013-2014 mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Törende diplomalarını alan öğrenciler açtıkları pankartlar ile salondan güçlü alkışlar aldı. Törende “Gezi’den Rojava’ya, Rojava’dan Lice’ye Direnenlere Bin Selam Olsun, Soma, Şırnak, Reyhanlı, Tutsak Öğrencilere Özgürlük” pankartları açıldı.

mezuniyet iç foto

FOTOĞRAF: Kubilay Durmuş

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2013-2014 mezuniyet törenini yaptı. Törende diplomalarını alan öğrenciler açtıkları pankartlar ile salondan güçlü alkışlar aldı. Törende “Gezi’den Rojava’ya, Rojava’dan Lice’ye Direnenlere Bin Selam Olsun, Soma, Şırnak, Reyhanlı, Tutsak Öğrencilere Özgürlük” pankartları açıldı.  Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Karakütük’ün de katıldığı tören İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk’ün konuşması ile başladı.

Prof. Dr. Öztürk konuşmasında medya sektörünün olumsuzluklarından bahsederek, güç koşullar altında çalışan, çalışmak istediği halde işsiz bırakılan medya emekçileri ve bu uğurda ölen ve öldürülenler önünde saygı ile eğildiğini söyledi.  Öztürk, fedakârca davranan ailelere de teşekkür ederek gençlerin eleştirilerini dikkate almalarını, çünkü İLEF’in soran sorgulayan öğrenciler yetiştirdiğini belirtti.

Öztürk, İLEF‘in önümüzdeki yıl  50. yaşına basacağını hatırlatarak öğrencilerin ekol olmuş bir üniversiteden mezun olduklarını söyledi.  İletişim Fakültesi olarak iletişim ve ifade özgürlüğünü sonuna kadar savunmanın asıl iş olduğunu, ayrımcılık içermediği ve şiddete yol açmadığı sürece herkesin görüşünü özgürce ifade edebilen bir ortam yaratmaya çalıştıklarını kaydetti.

Toplam 7357 mezun

İletişim Fakültesi Mezunlar Vakfı (İLEV) adına konuşan Vakıf Başkanı ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulrezak Altun konuşmasına “Salona bir soru sormak istiyorum 7357 nedir arkadaşlar? Sizin de katılmanızla beraber yaklaşık olarak ulaştığımız mezun sayısı” diyerek başladı. Altun, bu mezunların yürek yüreğe tutunmaları durumunda birçok soruna karsı gelecek güçte olduklarını söyledi.

FOTOĞRAF: Kubilay Durmuş

Altun, öğrenci ailelerine seslenerek öğrencilerin bir süre daha kendi ayakları üzerinde durmaları için yardıma ihtiyaçları olabileceğine, mezunların kısa sürede iş bulamadığına, işsizliğin büyük sorun olduğuna dikkat çekti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Karakütük da konuşmasında öğrencilerin mutlu günlerinde yanlarında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Karakütük, 30 yıl önce mezun olduğu üniversitenin mezuniyet törenlerine katıldığını belirtti ve mezunların aileleri ve öğretim elemanlarını kutladı.

İLEF‘in bu yılki birincileri Ceren Demirbüken ve Muslu Caner Nezir oldu. Demirbüken konuşmasında İLEF’te olmanın burada bulunmanın her öğrenci için büyük bir onur olduğunu söyledi.

2013-2014 İletişim Fakültesi Dereceleri Şöyle:

Fakülte birincileri: Ceren Demirbüken ve Mutlu Caner Nezir

2. Deniz AKA

3. Bahar Aydın

GAZETECİLİK NORMAL ÖĞRETİM

1.Ceren Demirbüken

2.Deniz Aka

3.Ebru Yıldız

GAZETECİLİK %30

1.Didem Can

2.Dicle Kavak

3.Bahar Şahinsoy

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM

1.Bahar Aydın

2.Gözde Sançar

3.Esra Mutlu

RADYO TELEVİZYON ve SİNEMA

1.Cem Evrim Aslan

2.Semih Kula

3.Mehmet Figan

RADYO TELEVİZYON SİNEMA %30

1.Muslu Caner Nezir

2.Yurdagül Oklan

3.Osman Yayla

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3863
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’liler pankartlarla mezun oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat