11 Şubat 2024, Pazar - 17:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te Cumhuriyet ve basın söyleşileri düzenleniyor

Tarih: 20 Ekim 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 45

İLEF ve İLEV‘in ortaklaşa düzenlediği söyleşilerde basın tarihi ve gazeteciliğin bugünü konuşulacak. “Edebiyete Akıp Giden Her On Senede Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Sergisi” de 3 Kasım’a kadar gezilebilecek.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde sergi ve söyleşilerle kutlanacak. İLEF ve İLEV ortaklığıyla yapılan kutlamalarda iletişim tarihi üzerine üç farklı söyleşi düzenliyor. Prof. Dr. Oya Tokgöz, Prof. Dr. Korkmaz Alemdar ve gazeteci Nursun Erel yüz yaşına girecek Cumhuriyet’in basın tarihi hakkında konuşacak. Fakültenin birinci katında da “Ebediyete Akıp Giden Her On Senede Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları” başlığıyla bir sergi açılacak ve sergi 23 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında gezilebilecek.

Söyleşiler Prof. Dr. Oya Tokgöz’ün “Türkiye’de İletişim Eğitiminin Tarihi” başlıklı sunumuyla 24 Ekim günü başlayacak. Prof. Dr. Korkmaz Alemdar’ın “Cumhuriyet’in İletişim Politikaları” başlıklı sunumuyla ikinci söyleşi yapılacak. Nursun Erel’in “Türk Basının Bugünü” başlığıyla bir sunum yapacak.

Söyleşi takvimi şöyle:

Türkiye’de İletişim Eğitiminin Tarihi – Prof. Dr. Oya Tokgöz

24 Ekim 2023

14.00

Metin Toker Dersliği

 

Cumhuriyet’in İletişim Politikaları – Prof. Dr. Korkmaz Alemdar

31 Ekim 2023

14.00

Metin Toker Dersliği

 

Türk Basının Bugünü – Nursun Erel

1 Kasım 2023

14.00

Reşat Aktan Dersliği

İLEV 100’üncü yıla özel senaryo yarışması düzenledi

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunlar Vakfı , Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılında üniversiteli gençlerin Cumhuriyet’e ilişkin duygularını açığa çıkarmak için senaryo yarışması düzenlemişti. Birinciliğe layık bulunan eserin 7.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada, birinci seçilen senaryonun filme dönüştürülmesi halinde 30.000 TL de yapım desteği verilecek. Yarışmanın sonuçları İLEF’te Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları programındaki ödül töreninde açıklanacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/36283
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te Cumhuriyet ve basın söyleşileri düzenleniyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uğur Mumcu katledilişinin 31’inci yılında anıldı

Evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu 31 yıl önce katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu, okurları ve sevenleri tarafından bir kez daha anıldı.

Kapat