13 Ocak 2024, Cumartesi - 21:03

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te mezuniyet heyecanı

Tarih: 22 Haziran 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 129

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi 55’inci dönem mezunları bugün Tandoğan Kampüsü Güneş Meydanı’nda yapılan törenle kep attı.

İLEF 2022-2023 akademik yılı meziyet töreni, Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi Güneş Meydanı’nda saat 10.00’da başladı.

Prof. Dr. Altun: “Eksiklerin tamamlanması konusunda bir geleneğimiz var”

Programın sunuculuğunu İLEF mezunu Fulya Akbaba yaptı. Fakültenin 55’inci dönem mezunlarına diplomalarının verildiği törenin açış konuşmasını, Dekanlık görevini geçtiğimiz günlerde bırakan Prof. Dr. Abdülrezak Altun yaptı. Altun, öğrencilerin pandemi ve deprem süreçleri içinde eğitimlerine uzun bir süre uzaktan devam ettikleri hatırlatarak örgün eğitimden uzak kalan yeni mezunlara eksik kaldıkları konuları kendilerinden önceki mezunlara danışabileceklerini söyledi. Altun, “Hayatlarınızın büyük bir kısmı pandemi ve deprem sürecine denk geldi ve örgün eğitimden uzak kalındı. Eksikliğini hissettiğiniz her türlü konuyu yeniden ve mezuniyet sonrasında da sizlere aktarmak konusunda bir geleneğin olduğunu söylemek isterim” diye konuştu.

Prof. Dr. Abdülrezak Altun

Prof. Dr. Fener: “İLEF gelecekte de öncü olmaya devam edecek”

Prof. Dr. Altun’nun ardından Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Fener kürsüye geldi. Fener, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yetiştirdiği binlerce mezunuyla alanında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Mustafa Fener, İletişim Fakültesi’nin gelecekte de öncü bir güç olmaya devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi alanında her zaman öncü ve marka bir güç olmayı başarabilmiştir. Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümleriyle bugüne kadar yetiştirdiği binlerce mezunuyla hem mesleki hem akademik alanda çok önemli bir yere sahip olan İletişim Fakültesi gelecekte de öncü olmaya devam edecektir.”

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Fener

“Doğru İletişimin hayatları kurtardığına şahit olduk”

Konuşmaların ardından öğrenimini dereceyle tamamlayan isimler açıklandı. İLEF 2022-2023 dönemi fakülte birincisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Muhammed Furkan Taşmaz oldu. Taşmaz, tüm mezunlar adına yaptığı konuşmada 6 Şubat Depremine değindi. Taşmaz, felaket zamanlarındaki doğru iletişimin önemi üzerine durarak “Mezuniyete yaklaşırken ülkemizi sarsan acı bir felaketle çevrimiçi eğitime döndüğümüzde aslında felaketlerinde iletişimciler tarafından insanlara nasıl yansıtıldığını ve doğru iletişimcilerle doğru iletişimin hayatları nasıl kurtardığına şahit olduk” dedi.

Muhammed Furkan Taşmaz, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olma memnuniyetini şu şekilde dile getirdi:

“Temellerini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı ve Cumhuriyet tarihiyle özleşmiş olan Ankara Üniversitesi geleceğe yön veren yenilikçi bir üniversite olma vizyonuna sahiptir. Fakülteye başladığım 2019 yılından beri edindiğim bütün bilgi, beceri ve donanımla beraber biraz sonra alacağım diplomayla iyi ki Ankara Üniversitesi İLEF’liyim diyeceğim.”

İLEF 2022-2023 dönemi fakülte birincisi Muhammed Furkan Taşmaz

 

Muhammed Furkan Taşmaz, diplomasını Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Fener’in elinden alıyor

 

Fakülte ikinciliğini Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden Mustafa Göçer ve İrem Doruk paylaşırken Gazetecilik Bölümünden Melis Özdemir de Fakülte üçüncüsü oldu.

Soldan Sağa: Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Fener, İLEV Başkanı Ali İnandım, Fakülte üçüncüsü Melis Özdemir, Fakülte ikincileri Mustafa Göçer ve İrem Doruk, Fakülte birincisi Muhammed Furkan Taşmaz ve Prof. Dr. Abdülrezak Altun

Dereceye giren öğrencilere temsili diploma ve ödüllerini Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Fener, Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve İletişimliler Vakfı Başkanı Ali İnandım birlikte verdi.

Bölümlerini dereceyle bitiren mezunlar şöyle:

Gazetecilik Bölümü

Birinci: Melis Özdemir

İkinci: Aysel Yalçın

Üçüncü: Saygın Yiğit Ünalan

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü

Birinciler: Mustafa Göçer ve İrem Doruk

İkinciler: Asım Yıldırım

Üçüncü: Ezgi Ekin Altınel

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Birinci: Muhammed Furkan Taşmaz

İkinciler: Kübranur Ezerel ve İrem Nur Cumba

Üçüncü: Burak Akbalık

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/35589
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te mezuniyet heyecanı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLEF Gazetecilik Bölümü kolokyumları sürüyor

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün geçtiğimiz yıl başlattığı kolokyumlar devam ediyor. Kolokyumlar bu dönem deprem sürecine odaklandı.

Kapat