15 Temmuz 2023, Cumartesi - 12:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te mezuniyet heyecanı: 2021 baykuşları kep attı

Tarih: 05 Temmuz 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 223

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF)’nin 53. dönem mezunları bugün Tandoğan Kampüsü Güneş Meydanı’nda yapılan törenle kep attı. Pandemi sebebiyle online yapılması planlanan tören, öğrencilerin isteği ve pandemi koşullarındaki iyileşme sebebiyle yüzyüze gerçekleştirildi.

İLEF 2020-2021 mezunları, Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi Güneş Meydanı’nda yapılan törenle temsili diplomalarını aldı. Törene, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Rektör Yardımcıları ile İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve Bölüm Başkanlarının yanı sıra bazı öğretim elemanları ve Fakülte idari personeli de katıldı. Törenin açış konuşmasını Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar yaptı.

“İyi ki Ankara Üniversitesi mezunuyuz, iyi ki İLEF’i bitirmişiz diyecekler”

İletişimin her zaman önemli olduğunu fakat pandemi döneminde bu önemin çok daha fazla arttığını söyleyen Rektör Ünüvar İLEF’in bir “marka” olduğunu belirtti. İletişim Fakültesi’ndeki atölyeler sayesinde mezun arkadaşların büyük bir donanımla okulu bitirdiklerine değinen Rektör Ünüvar, İLEF’in ve atölyelerin önemini, “Reklam Atölyesi, Radyo Atölyesi, Görünüm Gazetesi, Fotoğraf Atölyesi, Film Atölyesi başta olmak üzere aldıkları uygulamalı eğitimlerin, onları ne kadar büyük bir donanımla mezun ettiğimizin anlaşıldığı mecra olacaktır atıldıkları hayat yolculuğu. Onlar da bunun gururunu yaşayacaklar. Ve bir araya geldikleri zaman da iyi ki Ankara Üniversitesi mezunuyuz, iyi ki İLEF’i bitirmişiz diye ifade edecekler” diye anlattı.

Prof. Dr. Ünüvar, kuruluşundan bu yana İLEF‘te emeği geçen pek çok hocanın isimlerini de sayarak, fakültenin köklü bir geleneğe sahip olduğuna dikkat çekti. Ünüvar ayrıca, mezunlarının fakülteyle bağlarının güçlü olduğunu bildiğini belirterek şunları söyledi:

“İletişim Fakültesi mezunlarımız bizimle irtibatı kesmiyor bundan çok mutlu oluyoruz, oradan enerji alıyoruz onların başarılı noktalarından gurur duyuyoruz. Onun için siz değerli kardeşlerimin de irtibatı hiç kesmemesini rica ediyorum. Bizden bir talebiniz olursa başımız üzerine.”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar

“Bundan sonra arkadaşlarımız olarak bizimle berabersiniz”

İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun da törende mezunlara ve ailelerine seslendi. Prof. Dr. Altun, zor koşullara rağmen mezun olmaya hak kazanan öğrencileri kutlayarak ailelerine, öğretim elemanlarına ve çalışanlara teşekkür etti. Mezuniyetlerinin ardından fakülteyle bağlarının sürmesi gereğinin altını çizen Altun, “İletişim fakültesinden mezun oluyorsunuz ancak bundan sonra bizim arkadaşlarımız olarak, mezunlar olarak bizimle berabersiniz. O nedenle hiç bağınızı koparmadan eğitimini aldığınız alanla ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü bilgiyi sizlere temin etmek üzere bizler yine fakültede olacağız” dedi. Pandemi döneminde çoğu şeyin zorunluluk nedeniyle eksik kaldığını dile getiren Prof. Dr. Altun, mezunların istemesi durumunda bu eksiklerin tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

İLEF Dekan V. Prof. Dr. Abdülrezak Altun

“Basın baykuşları olarak artık yuvadan uçma vaktimiz geldi”

Konuşmaların ardından fakülte ve bölüm bazında dereceye girenler açıklandı ve mezuniyetlerini dereceyle taçlandıran mezunlara ödülleri verildi. İLEF 2020-2021 Fakülte ve Bölüm Birincisi olan, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Melis Yıldırım da tüm mezunlar adına bir konuşma yaptı. Yıldırım konuşmasına, İLEF’teki öğreniminin başlarında Kanun Hükmünde Kararname’lerle fakülteden ayrı düşürülen çok sayıda öğretim elamanın olduğunu ve onlardan ders alamadığı için kendini şansız hissettiğini belirterek “hocalarımız bir gün fakültelerine döneceğine yürekten inanıyorum” sözleriyle başladı. Yıldırım şunları ifade etti:

İLEF onca kötülüğün döndüğü dünyada umudumu kaybetmemem gerektiğini öğretti bana, ne olursa olsun inandığım yoldan geri dönmeyip sonuna kadar gitmem gerektiğini öğrendim. İşte tam bunlar sayesinde hem akademik hem de mesleki anlamda başarılıyım ve şu an bir ekol olan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden derece ile mezun olmanın haklı mutluluğu içindeyim. Şimdi basın baykuşları olarak artık yuvadan uçma vaktimiz geldi. Üzerimde emeği olan herkese şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

Fakülteyi birincisi Melis Yıldırım, 2021 mezunları adına konuşmasını yapıyor.

 

Prof. Dr. Ünüvar ve Prof. Dr. Altun, Melis Yıldıram’a tebrik çiçeği verdi.

Bu yıl fakülte birincisi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melis Yıldırım oldu. Gazetecilik bölümü öğrencisi Hatice Kübra Bal fakülte ikincisi olurken Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencisi Halit Emre Karaaslan üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrenciler ödül ve diplomalarını İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın elinden aldı.

Soldan sağa: Fakülte üçüncüsü Halit Emre Karaaslan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Fakülte ikincisi Hatice Kübra Bal, Fakülte birincisi Melis Yıldırım, İLEF Dekan V. Prof. Dr. Abdülrezak Altun

Bölüm bazında dereceye giren isimler ise şöyle:

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü:

Birinci: Melis Yıldırım

İkinci: Nurşen Çinkaya

Üçüncü: Tugay Demirezen

Soldan sağa: Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nicabi Kırlangıç, RTS Bölüm ikincisi Nurşen Çinkaya, RTS Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, RTS Bölüm birincisi Melis Yıldırım, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Serdar Öztürk

Gazetecilik Bölümü:

Birinci: Hatice Kübra Bal

İkinci: Gülara Subaşı

Üçüncü: Buse Akyel

Soldan sağa: Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Törenli, Gazetecilik; Bölüm birincisi Hatice Kübra Bal, Bölüm ikincisi Gülara Subaşı, Bölüm üçüncüsü Buse Akyel, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Apaydın.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü:

Birinci: Halit Emre Karaaslan

İkinci: Süha Şahin

Üçüncü: Canberk Kanlı

Soldan sağa: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Keskin, HİT; Bölüm birincisi Halit Emre Karaaslan, Bölüm ikincisi Süha Şahin, Bölüm üçüncüsü Canberk Kanlı, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ercan Beyazıtlı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30631
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te mezuniyet heyecanı: 2021 baykuşları kep attı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat