1 Ağustos 2023, Salı - 21:52

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te öğrenci temsilcileri belli oldu

Tarih: 27 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 612

İLEF’te yapılan Öğrenci Temsilciliği Seçimi üçüncü turda sonuçlandı. Gazetecilik bölümünden Sinan Cem Öztürk, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden Melike Koç, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden Sefa Güray Bican öğrenci temsilcisi seçildi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde (İLEF) yetersiz katılım sebebiyle geçersiz sayılan birinci ve ikinci tur öğrenci temsilciliği seçimlerinin ardından, çoğunluk şartı aranmayan üçüncü tur seçimlerinde bölüm temsilcileri dün yapılan oylamada belirlendi.

dis

Fotoğraflar: Cengiz Mert Aksekili

Toplam 306 oy kullanıldı

Saat 10.00-16.00 arasında Jüri Salonu’nda yapılan ve her bölümden ikişer adayın yarıştığı seçimlerde toplamda 4’ü geçersiz olmak üzere 306 oy kullanıldı. Sandıktan çıkan sonuçlara göre biri geçersiz 126 oyun kullanıldığı gazetecilik bölümü seçimlerinde Dilan Kutlu 39 oy alırken, Sinan Cem Öztürk 89 oy alarak seçimi kazanan isim oldu. Halkla İlişkiler ve Tanıtım (HİT) bölümünde 93 seçmenin sandığa gittiği oylamada, adaylardan Ekrem Uysal 44 oy alırken, Melike Koç 46 oy alarak seçimi iki farkla kazandı. Toplam 93 oyun kullanıldığı HİT sandığından 3 de geçersiz oy çıktı. Radyo, Televizyon ve Sinema (RTS) bölümünde ise 87 oy kullanıldı. Adaylardan Çiydem Demir 5 oy alırken, diğer aday Sefa Güray Bican ise 82 oy alarak seçimi kazanan taraf oldu.

Sırada fakülte temsilciliği var

Bölüm temsilcilerinin belirlenmesinin ardından 28 Ekim Cuma günü yapılacak toplantının ardından fakülte temsilcisi belli olacak. Toplantıya bölüm temsilcileri ve Seçim Kurulu Başkanı Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Engin Sarı katılacak. Temsilcilerin içinden seçilecek bir aday, fakülte temsilcisi olacak. Fakülte temsilciliğine ise HİT bölümü temsilcisi Melike Koç’un, seçileceği ön görülüyor.

Yeni seçilen bölüm temsilcileri yaşanan seçim sürecini ve hedeflerini paylaştı.

Soldan sağa: Sefa Güray Bican, Melike Koç, Sinan Cem Öztürk

Soldan sağa: Sefa Güray Bican, Melike Koç ve Sinan Cem Öztürk

Koç: “Herkesi temsil edeceğim”

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrenci temsilcisi seçilen Melike Koç, “Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü temsilcisinin kadın olması benim için çok önemliydi, bunu başardığım için mutluyum. Herkesin temsilcisi olacağım” dedi.

Bican: “En iyi şekilde temsil edeceğiz”

Seçim öncesinde kendine güvendiğini belirten Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrenci temsilcisi Sefa Güray Bican, “Oy veren herkese teşekkür ediyorum. Diğer bölümlerden seçilen arkadaşlarımızla birlikte İLEF’i en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Öztürk: “İLEF’in sözü olmak için”

Gazetecilik bölümü öğrenci temsilcisi seçilen Sinan Cem Öztürk ise “İLEF’in sözünü en iyi şekilde söylemek için aday olmuştuk. Fakülte temsilcisi seçeceğimiz adayında bu sözü en iyi şekilde söyleyeceğini düşünüyorum” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12678
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te öğrenci temsilcileri belli oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat