22 Temmuz 2023, Cumartesi - 13:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’ten Can Dündar’a destek kararı çıktı

Tarih: 04 Haziran 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 104

İLEF’in bugün yaptığı Yönetim Kurulu toplantısından Can Dündar’a destek kararı çıktı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden (İLEF), bugün yapılan kurul toplantısında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a destek kararı çıktı. İLEF Fakülte ve Yönetim Kurulu, son günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından tehdit edilen ve iktidara yakın medya tarafından hedef haline getirilen Dündar’ın yanında olduğunu ve yaşananları kınadığını açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tırlarında havan, top mermisi, ağır makineli tüfek mermilerinin ortaya çıktığı görüntüleri yayınlamıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bireysel suç duyurusu ile başlatılan soruşturmada savcılık, Can Dündar’ın “Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk” gerekçesiyle biri ağır iki kez müebbet ve 42 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Can Dündar görüntüler hakkında “Bir gazetenin, bir gazetecinin görevi okurunu bilgilendirmek, halkı bu tehlikeden, bu tehditlerden haberdar etmek, bu maceraya kalkışan yetkilileri ikaz etmektir. Cumhuriyet, bu sorumluluğun bilinciyle bu görüntüleri yayınlıyor” dedi.

İLEF Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklama ise şu şekilde: “Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, 4 Haziran 2015 tarihli kurul toplantılarında, her zaman ifade ve basın özgürlüğünün arkasında olduğunu bir kez daha beyan etmiştir. Elli yıldır haberci/gazeteci yetiştiren bir kurum olarak gazetecilik faaliyetlerini yerine getirirken başta Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan mezunumuz Can Dündar olmak üzere, gazetecilerin/habercilerin hedef haline getirilmesini kınıyor ve yanlarında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7072
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’ten Can Dündar’a destek kararı çıktı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat