17 Temmuz 2023, Pazartesi - 11:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

KampüSanat’ta arkeolojik kazı alanı açıldı

Tarih: 17 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 188

Hacettepe Üniversitesi’nde KampüSanat etkinlikleri kapsamında arkeoloji öğrencileri, arkeolojik kazı alanını izleyicilere açtı.

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Ankara Devlet Konservatuvarı işbirliğiyle 17-19 Nisan günleri boyunca sürecek KampüSanat etkinlikleri sabah saatlerinde Sanat Yürüyüşü ile başlayıp arkeolojik kazı alanının açılışıyla devam etti. Beytepe kampüsünde gerçekleşecek olan etkinlik dizisinde arkeoloji bölümü öğrencilerin uygulamalı olarak faaliyet gösterebileceği arkeolojik kazı alanın açılışı da yapıldı. Rektörün açılış konuşmasıyla açılan arkeolojik kazı alanına öğrencilerin ve etkinliklere katılan ziyaretçilerin ilgisi yoğundu.

Prof. Dr. Günel: “Hem bir arazi ortamı hem de bir müze ortamını sağlamaya çalıştık”

HÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Günel, öğrencilerin teorik derslerin yanında bunları pratiğe geçirebilecekleri bir ortamın yaratılması için arkeolojik kazı alanı fikrini hayata geçirdiklerini söyledi. Çıkarılan eserlerin burada sergileneceğini belirten Günel, bölüm öğrencilerinin eğitiminin yanı sıra kazı alanıyla üniversite öğrencilerini ve ilkokul öğrencilerini buluşturmayı hedeflediklerini de söyledi.

“Hem bir arazi ortamı hem de bir müze ortamını bir arada sağlamaya çalıştık” diyen Günel, bu yıl tema olarak Hitit arkeolojisini ele aldıklarını belirtti. Bunun nedenini, “Hitit devleti Anadolu arkeolojisinde çok uzun yıllar güçlü bir devlet olarak yer aldı. Ve çevre kültürlerine etkisi olması, Hitit din anlayışının başlı başına devlet içerisinde yer alması gibi önemli noktaları vardır” sözleriyle açıkladı. Tasvirli eserlerin panolarda yer almasının yanı sıra etkinlikte öğrenciler, Hitit kültürünü enstrümanlarıyla canlandırdı.

Tepedelen: “Pratiğini burada uygulamış olduk”

Arkeoloji Topluluğu Başkanı Selen Tepedelen, kazı alanı fikrinin hocaları Sevinç Günel’in öncülüğünde hayata geçirildiğini, öğrencilerin derste öğrendiklerini burada pratiğe döktüklerini söyledi.

Arkeolojiyi merak eden, soran kişilerin çok fazla olduğunu söyleyen Tepedelen, “Hem onların görmesi açısından çok iyi oldu hem de daha küçük sınıfların buraya gelip arkeolojiyi temelden alması için burası daha güzel bir alan oldu. Rektörümüzün de izni ve katkılarıyla bu şekilde bir alan yaptık. Yarın da daha küçük öğrenciler buraya gelecek onlara tanıtacağız. Sadece büyüklere değil arkeolojinin ne olduğunu, nasıl yapıldığını, nelerin çıktığını temelden göstermek amacıyla daha küçük öğrencileri de ağırlayacağız” dedi.

Arkeoloji öğrencilerinin yanı sıra farklı bölümlerden öğrencilerin de ilgisini çektiğini belirten Tepedelen, bu ilgiden çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22923
Yol: Ana sayfa » Yazılar » KampüSanat’ta arkeolojik kazı alanı açıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat