1 Ağustos 2023, Salı - 23:54

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kayıpların ardından karanfil bırakıldı

Tarih: 15 Mart 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 237

Ankara halkı, geçtiğimiz pazar günü Güvenpark’ta meydana gelen bombalı saldırıda katledilenler için saldırının düzenlendiği yere kırmızı karanfiller bıraktı.

Kızılay’da geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler, Ankaralılar tarafından karanfillerle anılıyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren Ankaralılar, patlamanın meydana geldiği noktaya gelerek kırmızı karanfiller ve yaktıkları mumlarla hayatını kaybedenleri anmaya başladı.

 

Şeyma Paşayiğit (5)

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Ankara’nın en kalabalık yerlerinden Güvenpark’ta meydana gelen ve resmi rakamlara göre 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası Kızılay trafiğe kapanmıştı. Olay yeri inceleme ve enkaz kaldırma çalışmalarının ardından bu sabah tekrar araç trafiğine açılan Kızılay, hayatını kaybedenleri anmak isteyenler tarafından da ziyaret edilmeye başlandı.

Şeyma Paşayiğit (8)

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

“ALIŞMICAM KARDEŞİM”

Patlama noktasına bırakılan karanfillerin ve mumların yanı sıra Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin taraftar grupları bıraktıkları atkılarla tepkilerini gösterdi. Anma alanına bırakılan “ALIŞMICAM KARDEŞİM” yazılı not da dikkat çekti. Beş ay içinde üçüncü kez bombalı saldırıya maruz kalan Ankaralılar, kayıplarına ağlarken diğer yandan da korku içerisinde olduğu görüldü.

İzler hala silinemedi

Saldırının etkilediği bölgelere çıkan metro giriş ve çıkışları hala kapalı. Saldırıda büyük hasar gören binalardaki restorasyon çalışmalarına ise henüz başlanmadığı görüldü. Binaların ve üst geçitin camları kırılırken, şarapnel parçalarının yarattığı etki dikkat çekti. Patlamanın karşısında bulunan 8 katlı iş merkezinin camları hala patlamanın izlerini taşırken, kırılan reklam panoları belediye tarafından değiştirilmeye başlandı.

Cemgaziyoldasw (10)

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10434
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kayıpların ardından karanfil bırakıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat