4 Mayıs 2024, Cumartesi - 19:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kışlalı Hoca, katledilişinin 17. yıl dönümünde törenlerle anıldı

Tarih: 21 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 254

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 17. yılında evinin önünde, adının verildiği parkta, mezarı başında düzenlenen törenlerin yanı sıra İLEF‘te anıldı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) hocalarından gazeteci, yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, evinin önünde uğradığı saldırıda hayatını kaybedeli 17 yıl oldu. Ekim 1999’da katledilen Kışlalı,  ölümünün yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı. İlk anma sabah 9.30’da Ahmet Taner Kışlalı’nın Çayyolu’ndaki evinin önünde yapıldı.

Fotoğraf: Anıl Doğruluk

Kışlalı evinin önünde anıldı

Anma törenine, Kışlalı’nın ailesi, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Ankara Milletvekilleri Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz ve Murat Emir, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu ile Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği temsilcilerinin yanı sıra Kışlalı’nın dostları katıldı.

Uluç Gürkan

Uluç Gürkan

Gürkan: “Hocamız hala yolumuzu aydınlatıyor”

İlk konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan yaptı. Gürkan, Atatürk’ün devrimcilik anlayışının sadece eski kurumları değiştirmeyi öngörmediğini, sürekli değişen bir dünyada her zaman en ileri çözümün hayata geçirmek olduğunu belirtti. Konuşmasını “Ahmet Taner Kışlalı hocamız hala yolumuzu aydınlatıyor” diyerek bitirdi.

Işık Kansu

Işık Kansu

Gürkan’ın ardından söz alan gazeteci yazar Işık Kansu, bugünlerde bir karşı devrimin gerçekleştiğini ileri sürerek buna karşı ne yapılması gerektiğine değindi. Artık anmak yerine anlamanın önemli olduğunu ifade eden Kansu, konuşmasını “Ahmet Taner Kışlalı’nın aziz anısı önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek sonlandırdı.

Alper Taşdelen

Alper Taşdelen

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise Kemalizme vurgu yaparak şunları belirtti: “Ahmet Taner Kışlalı’nın ölüm yıl dönümü için her yıl bir araya geliyoruz. Kemalizm geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür. Kemalizm bir dogma değildir. Kemalizm; temellerini bilimden alan, akıldan alan, milletin egemenliğine inanan ve bütün dogmaları reddeden bir düşüncenin adıdır.”

Gök: “Bir Kışlalı gidiyor ama arkasından yüzbinlercesi geliyor”

Levent Gök

Levent Gök

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 17 yıl önce Kışlalı’ya yapılan suikastın aslında Türkiye’nin geleceğine yapıldığını ifade ederek; “Gelinen durumda görüyoruz ki, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok boşuna ölmemiştir. O ölümlerin arkasında demokrasi ve cumhuriyet savaşı vardı. Hepsini saygıyla anıyorum” dedi. Gök, 29 Ekim’de sokağa çıkacaklarını belirterek “Bir Ahmet Taner Kışlalı gidiyor ama arkasından yüz binlercesi geliyor” diyeceklerini söyledi.

Evinin önünde yapılan anmada CHP İl Başkanı Adnan Keskin ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şube Başkanı Ayfer Yüksel de bir konuşma yaptı.

Ahmet Taner Kışlalı Parkı Fotoğraf: Anıl Doğruluk)

Ahmet Taner Kışlalı Parkı (Fotoğraf: Anıl Doğruluk)

Mezarı başında anıldı

Kışlalı’nın evinin önündeki anma etkinliğinin ardından Ahmet Taner Kışlalı Parkı’na geçilerek küçük bir anma yapıldı. Anma sırasında Kışlalı’nın heykelinin önüne bir çelenk bırakıldı. Buradaki anmadan sonra yurttaşlar Karşıyaka Mezarlığı’na geçerek Kışlalı’nın mezarına karanfiller bıraktı.

 Kışlalı’yı fakültesi unutmadı

İLEF’e derse gitmek için bindiği aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 17 yıl önce hayatını kaybeden Kışlalı, fakültesinde de unutulmadı. Fakülte girişine konulan bir masaya Kışlalı’nın fotoğrafıyla birlikte karanfiller bırakıldı.

İLEF internet sitesinde ise “Hocamız Ahmet Taner Kışlalı’yı Saygı ve Özlemle Anıyoruz” açıklamasıyla bir görsel yayınlandı.

Fotoğraf: Müge Helin Deviren

Fotoğraf: Müge Helin Deviren

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12530
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kışlalı Hoca, katledilişinin 17. yıl dönümünde törenlerle anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat