24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kızılay’da lise öğrencilerine polis müdahalesi

Tarih: 13 Mart 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 183

Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek için toplanan bir grup lise öğrencisi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek için toplanan bir grup lise öğrencisi bugün Güvenpark’ta bir araya geldi. Öğrencilerin eylem yapmasına izin vermeyen polis öğrencilere müdahale ederek parkı boşalttı. Güvenpark’tan ayrılan öğrenciler Kızılay Meydanı çevresinde slogan atarak tepkilerini göstermeye devam etti.

Polis dağılmayan öğrencileri gözaltına alırken, küçük çocukların gözaltına alınmasına tepki gösteren yurttaşların bazılarını da gözaltına aldı. İlk başta 11 kişiyi gözaltına alan polis, Kızılay Ziya Gökalp metro çıkışında tekrar toplanan 40 kişilik lise öğrencisi gruba da TOMA’yla müdahale etti. TOMA’nın çocuklara müdahalesi kameramıza yansıdı.

Müdahalenin ardından gözaltı sayısı 28’e yükseldi. Ara sokaklara kaçan öğrencileri kovalayan polis tepki gösterenlere plastik mermiyle karşılık verdi. Son olarak 8 kişinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısının en az 36’ya yükseldiği, polisin olayları izleyen birini de daha önce gördüğü bahanesi ile keyfi olarak gözaltına aldığı gözlendi. Olaylar hala devam ediyor, Güvenpark polis ablukası altında. Kızılay Meydanına çıkan bütün sokaklar da çevik kuvvet ekipleri tarafından tutulmuş durumda.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3491
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kızılay’da lise öğrencilerine polis müdahalesi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat