23 Temmuz 2023, Pazar - 08:40

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ladik 76, 39 yıl sonra İLEF’te

Tarih: 04 Mayıs 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 349

İLEF’in ilk belgesel filmi Ladik 76, 7 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da Mahmut Tali Öngören Sinema Salonunda gösterilecek.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) 50. yıl etkinlikleri kapsamında İLEF’in ilk belgesel filmi Ladik 76, 7 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da Mahmut Tali Öngören Sinema Salonunda gösterilecek. Gösterimin ardından filmin yapımcılarından Prof. Dr. Uygur Kocabaşoğlu ve yönetmeni Güner Sarıoğlu ile söyleşi yapılacak.

Sarıoğlu’nun, belgesel gösterimi hakkında İLEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdülrezak Altun’a gönderdiği mesajda, “Doğrusunu isterseniz, yıllar boyunca görmezlikten gelinen ve sanki ‘hasıraltı edilmek istenen’ bir filmin, çok uzun yıllar sonra da olsa, o derin batığın altından ortaya ve sanki yeniden su yüzüne çıkabilmesi, beni gerçekten çok şaşırttı. Buna, bu zorlu işe cesaret (!) edenleri ve özellikle de sizleri kutluyor ve içtenlikle de teşekkür etmek istiyorum. Kurumunuzda yıllar boyunca ve inatla da direnerek savunduğum bir kaçınılmaz yöntemin; ‘Uygulamasız eğitim, öğretim olmaz, eğitmek ve öğretebilmek için; iş yapmalıyız, iş üretebilmeliyiz!..’ savımın, bu konularda direncimin, üzeri örtülmüş, unutturulmak istenmişti… Bu filmi, savlarımın bir küçük kanıtını bulup, ortaya çıkaranları, içtenlikle kutluyorum” ifadeleri yer alıyor.

Sansür Ladik’i de boş geçmedi

Belgesel, 1976 yılında İLEF öğretim elemanı Güner Sarıoğlu ve bir grup öğrencisi tarafından çekildi. Samsun’un Ladik ilçesindeki Ladik Gölü’nde 6 günde çekilen belgeselde, Ladik Gölü ve civarındaki çevre katliamı anlatılıyor. Üretime dayalı eğitim ilkesinden yola çıkılarak hazırlanan Ladik 76 belgeseli, yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli ödüller aldı. Belgesel, Danıştay tarafından “turizm tanıtımımızı kötü yönde etkiler” iddiasıyla sansüre uğradı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6712
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ladik 76, 39 yıl sonra İLEF’te

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat