24 Temmuz 2023, Pazartesi - 22:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Merve’nin adı bursla da yaşayacak

Tarih: 25 Eylül 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 317

Geçen Mart ayında, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski muhabirlerimizden gazeteci Merve Güleç’in adına “Genç Gazetecilik Bursu” verilecek.

Merve Güleç, 2018 yılında İLEF Gazetecilik Bölümünden mezun olana kadar Görünüm’de çalışmış, ardından Milliyet ve Star gazetelerinin Ankara bürolarında mesleğine devam etmişti. Güleç, bir süredir ailesiyle yaşadığı İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonucu, henüz 26 yaşındayken hayata gözlerini yummuştu.

Kaybının ardından Güleç’in Görünüm’de birlikte çalıştığı bazı arkadaşları, bir iletişim öğrencisinin mesleğe kazandırılmasına katkı sağlamak ve arkadaşlarının adını yaşatmak için, bir burs tanımlamaya karar verdi.

“Merve Güleç Genç Gazetecilik Bursu” adını taşıyan burs, İletişim Mezunları Vakfı (İLEV) aracılığıyla Vakfın belirleyeceği bir kadın öğrenciye verilecek. Bursu verenler arasında Güleç’in çeşitli kurumlarda görev yapan gazeteci arkadaşları ile yine arkadaşları tarafından kurulan Gazete Rüzgârlı’nın çalışanları bulunuyor.

Merve Güleç Genç Gazetecilik Bursu, Ekim ayından itibaren 8 ay boyunca verilecek.

Merve Güleç kimdir?

Merve Güleç, 25 Eylül 1994’te (bugün doğum günü) İstanbul’da doğdu. 2008 yılında Yaşar Doğu İlköğretim Okulu’ndan, 2012 yılında Serantepe Dr. Sadık Ahmet Lisesi’nden mezun oldu. 2013 yılında başladığı İLEF Gazetecilik Bölümü’ndeki öğrenimini 2018 yılında tamamladı.

2015-2018 yıllarında Görünüm’de çalıştı. 2017 yılında üç ay boyunca Milliyet gazetesinde ve ardından Eylül 2017- Eylül 2018 arasında Star gazetesinde Eğitim, Kültür Sanat ve Sağlık Muhabiri olarak görev yaptı. Milliyet gazetesinde çalıştığı dönemde “Anne dayanışması ile zoru başarıyoruz” haberi ile Umder Altın Kalem Ödülü’nü alan isimler arasında yer aldı. Güleç, öğrenciliği döneminde de (2016) Öğrenci Emek Ödülü almıştı.

 

Unutmayacağız

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29167
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Merve’nin adı bursla da yaşayacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat