16 Temmuz 2023, Pazar - 14:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Unutmayacağız

Tarih: 19 Ağustos 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 291

Mart ayında kaybettiğimiz arkadaşımız Merve Güleç’i, onun ardından çıkardığımız ilk sayımızla bir kez daha özlemle anıyoruz.

Önceki muhabirlerimizden (2016-2018), 2018 Gazetecilik Bölümü mezunu arkadaşımız Merve Güleç, 15 Mart günü geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı.

Merve, memleketi Ordu’da 17 Mart’ta toprağa verildi. İstanbul’da yaşayan Merve, bir önceki gün vücudunun çeşitli yerlerinde uyuşma şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Bir süre gözlem altında tutulan Merve ilk müdahalenin ardından evine döndü fakat fenalaşarak hayatını kaybetti.

Merve Güleç, Milliyet gazetesinde staj yaptığı sırada hazırladığı “Anne dayanışması ile zoru başarıyoruz” başlıklı yazı dizisiyle, Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği’nce 2017 Altın Kalem Ödülü’ne layık görülmüştü. Merve, Star Gazetesi Ankara bürosunda da bir yıla yakın muhabir olarak çalışmıştı.

Hocaları ve arkadaşları tarafından oldukça sevilen, iyi niyeti, güler yüzü ve çalışkanlığıyla hatırlanan Merve’nin kaybı, herkeste derin üzüntü yarattı.

Merve için arkadaşlarından:

Merve her zaman iyi niyeti ile karşılaştığım naif birisiydi. Onu hatırladığım her an hayalimde canlanan ilk şey kahkahası oluyor. Gülüşü yüzünden eksik olmayan, her daim yardımsever bir dosttu. Onu kaybetmek çok ani, beklenmedik ve sarsıcı oldu. Hatıramda geçirdiğimiz güzel anlar ve kalbimde ona duyduğum sevgiyle anısını hep benimle taşıyacağım. (Beyza Doğuç)

Yeni bir sayının heyecanı. (ortada)

Merve Güleç… Öyle bir zamanda gittin ki biz ne olduğunu anlayamadık hala da anlayamıyorum. İnanması çok güç, hala buralarda bir yerlerdesin gibi hissediyorum. Aslında öylesin, kahkahan ve hatıran bizlerle, her zaman da bizimle olacak. Umarım buradan daha güvenli ve adil bir yerde huzur içindesindir. Seni hep azmin, çalışkanlılığın, gülüşün ve güzel kahkahanla hatırlayacağım. (Bilge Sancar)

Kısacık ömründe kibarca her birimizin kalbine dokundun, iyi yüreğin ve güler yüzünle değerli duygular ve unutulmaz anılar bıraktın bizde. İyi ki vardın ve iyi ki bizim dostumuz oldun. Seni hiç unutmayacağız güzel Mervem. Senin için oldurmaya, bu hayatta senin için mücadele etmeye devam edeceğiz. (Merve Filiz Yavuz)

Merve arkadaşımızı, meslektaşımızı gazeteciliğe olan kabiliyeti, çabası ve başarısıyla, aydınlık yüzüyle, hiç unutmayacağız. (Ebru Apalak)

Önce okul arkadaşı olduk, ardından meslektaş. Her ikisinde de mücadele arkadaşım oldu Merve. Kimi zaman yan yana destek olduk birbirimize kimi zaman ise aramızda mesafeler varken. Yaşamın karşımıza çıkardığı bütün zorluklara rağmen, gazetecilik yapmaya çalıştı Merve. Çok çabaladı, çabaladık. Bazen düştük. Benim düştüğüm yerde bana uzanan ellerden biriydi Merve’nin elleri. Her tarafı sarılmış, bütün köşeleri tutulmuş bir medyanın içinde gazetecilik yapmak için süründük ama omurgasız olmadık hiç. Nasıl olabilirdik? En başta Merve dur derdi buna, Merve’nin gazetecilik yapmak için girdiği mücadele izin vermezdi buna. Dün olduğu gibi şimdi de, gazetecilik mesleğine ilişkin umudumun temelindeki harca su katanlardan birisidir Merve. Çok özlüyorum, çok özleyeceğim. Ama ne Merve’yi, ne dostluğunu, ne mücadelesini unutmayacağım. (Cemgazi Yoldaş)

Büroda bir doğum günü kutlanıyor. (soldan dördüncü)

İlk haberlerimizi yazarken birlikte olduğumuz, okul arkadaşımız ve meslektaşımız Merve’yi hiç unutmayacak ve onu güzel kahkahasıyla hatırlayacağım. (İlke Ölmez)

Merve ile ortak hayallerimizi GÖRÜNÜM’de inşa etmiştik. Birlikte gazetecilik yapacak, halkın haber alma hakkını savunacak, gerçeklere ulaşacaktık. Ancak medyanın ve gazetecilik koşullarının o kadar gerçeklerden kopuk olduğu bir döneme denk gelmiştik ki, ayaklarımızın üzerinde durarak gazetecilik yapabileceğimiz bir sistem yoktu karşımızda. O gülen gözleri ile mesleğine sarılmaya çalışan, her türlü güçlüğe direnmek için emek veren Merve’nin kalbine yenik düşeceğini hiç düşünmemiştik. O gitti, gazetecilik mesleği parlak bir neferini, biz gülüşünü yitirdik. Elimiz kalem tuttukça, mesleğine ve birbirine sarılan GÖRÜNÜM emekçileri olarak O’nu ve gülüşünü unutmayacağız. (Ozan Çepni)

 

Kaybına inanamadığımız için çoğu zaman zorlansak da onu hep güzel gülüşü ile anıyoruz. Çünkü hayat mücadelesiyle gülüşmeyi gösterdi. Sakin ve doğaldı. Kendini de böyle ifade ederdi. Mervemiz ile geçirdiğimiz her günü çok özledik. Hatırasıyla hep aramızda olacak. (Şeyma Paşayiğit)

Bazen şaşkınlık ve üzüntü denen duyguların aslında her olaya tepki olarak verilmemesi gerektiğini öğrenebiliyor insan. “Dondum kaldım” denilen an da o işte muhtemelen, gerçekten ihtiyacın olduğu anda ne şaşırabiliyorsun ne de üzülebiliyorsun, sonra da öğreniyor insan. Eğer GÖRÜNÜM’de birlikte gazetecilik öğrendiyseniz ve ilk haber takibini birlikte yaptıysanız bazı şeyleri unutma şansınız olmuyor. Merve, haber takibinde not alırken nelere dikkat etmem gerektiğini anlatmıştı bana o gün. Her insan kendi güzelliğiyle hatırlanır ya, anlatacağım o ki Merve’nin bizde hatırı çok. “Çekingen neşesiyle hep bizimle olacak” demişti Gökhan hocam; çekingen neşesi, güler yüzüyle ve alçakgönüllülüğüyle hep hatırlayacak olsak da asıl işimiz bunları hatırlatmak olacak. Merve’mizin mesleğe karşı umudunu yaşatmak dileğiyle. (Cengiz Mert Aksekilli)

İLEF 2017 Öğrenci Emek Ödüllerini alan isimlerden biriydi. (sağdan ikinci)

Hem sıra, hem Görünüm hem de profesyonel gazetecilikte omuz omuzaydık. Dayanışmamın en güzel örneği… Kısacık gazetecilik kariyerimizde çok güzel anılar biriktirdik seninle. Mesleğe olan inancın ve mücadelen hep takdir edilecek. Güzel anın hep bizimle olacak. İyi ki tanıdık seni Mervem. (Müge Helin Deviren)

Ardından bir şeyler söylemek, ne kadar zaman geçse de, zor. Muzip bir şekilde ve gülerek, ‘yoldaş’ demeni hatırlıyorum. Gazeteciliğin, İLEF’in ötesinde seni tanımak güzeldi. Hakkında söyleyecek çok şeyimiz var. Hepsinin ötesinde, dostluğunu paylaştığın için teşekkür ederim. (Anıl Doğruluk)

Altın Kalem Ödül Töreninde ödülünü alırken

Çok az karşılaştık ancak GÖRÜNÜM sayesinde çok duyguyu paylaştığımızı düşünüyorum. Keşke daha fazla zaman geçirip daha fazla şey paylaşabilseydik. Gencecik bir gazetecinin, gencecik bir insanın yarım kalan hikayesinin GÖRÜNÜM’de bizimle devam edeceğini düşünüyorum. Merve her daim yüzündeki o güzel ve sıcak gülümsemesiyle hatırımda kalacak. (Eren Cesur)

Merve, senden sonra çıkan ilk sayı.. Üzülme, içini ferah tut. Bu sayının her harfinde emeğin, her bir muhabirinde sen varsın! Gazeteciliğin, arkadaşlığın, samimiyetin ve dayanışman her zaman bizimle birlikte çoğalacak… (Dilan Çiçek)

Mezuniyet hazırlıkları sırasında GÖRÜNÜM’de. (sağdan üçüncü)

Bir insanı tanıma şansını elde edememenin insanı ne kadar eksik hissettirdiğini seninle birlikte anladım Merve. Ne yazık ki seni tanıyamadım, güzel gülümsemeni göremedim. Buna rağmen eksikliğini hissediyorum. GÖRÜNÜM’de yapacağımız her şey hep ve en çok senin için olacak, senin adını gazetende en iyi şekilde yaşatmak için her zamankinden daha çok çalışacağız. Yattığın yer seni hiç incitmesin güzel Merve. (Melike Pala)

Merve, seni hiç tanıyamadım ancak gazetecilik için ne kadar mücadele ettiğini tahmin edebiliyorum. Umarım bulunduğun yerde huzurlu ve mutlusundur. Yaptıklarımızla, yapacaklarımızla umarım seni onurlandırabiliriz. (Cansu Timur)

Merve’nin varlığı, üniversiteye birlikte başladığı ve arkasından gelen tüm arkadaşlarına güç verdi, vermeye de devam ediyor. Eksikliğini her gün daha çok hissettiğimiz, iyi bir dostu ve meslektaşı kaybettik. Zamansız kaybımızla baş etmeye çalışırken, onu güçlü karakteriyle, meslek mücadelesiyle ve güzel gülüşüyle andık. Kaybı dokunduğu herkeste kapanmayacak bir yara açtı. Arkadaşımızın anısını, ona yakışacak güzelliklerle yaşatmaya çalışıyoruz. (Hande Atılgan)

Yeni sayının baskı öncesi son kontrollerini yaparken. (sağ en önde)

Keşke seni, güler yüzünü ve birlikte geçirdiğimiz günleri ne kadar özlediğimizi gerçekten kelimelerle ifade edebilsek. Sensiz geçen aylar boyunca, sürekli aklımıza, anılarımıza ve sohbetimizdeydin. Hatıran ve anıların bizle birlikte yaşadı ve yaşayacak. Seni tanımış olmanın verdiği mutluluğu ve bizim için ne kadar değerli olduğunu bilmeni isteriz. Umarım huzurlusundur. Seni seven dostun, Hakan. (Hakan Soner Şener)

Seni, arkadaşlığını, seni kaybetmenin acısını nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Hep çok naziktin, çok olgundun, karşındakinin ne düşündüğünü bir mimiğinden anlardın ama kibirli değildin, kimsenin yüzüne vurup utandırmazdın. Karşındakini yanlış anlamamak için saf ettiğin çabayı birileri sana göstermeyince kırılırdın yine de belli etmezdin. Mesafeliydin ama sadece kendini koruyacak kadar. Seninleyken kahkaha atmadığım bir günüm olmadı, hep çok eğlendik çok hayal kurduk. Sırdaştık, kimsenin bizi anlamayacağı konularda birbirimizi sadece biz anlardık, senin yanında çok rahattım. Şimdi, seni her gün çok özlüyorum.
Seni hep en güzel anlarıma eşlik eden kahkahaların ve en kötü günlerimde omzumda hissettirdiğin desteğinle hatırlayacağım. Huzur içinde uyu. (Nihan Petek Ersoy)

Yakın arkadaşlarından Petek’le kütüphanede ders çalışıyor.

Merve’nin varlığı, arkadaşlığı üniversite sıralarından beri bize güç veriyordu. Bu zamansız kayıp bizi derinden etkiledi. Merve her zaman geride bıraktığı güzel arkadaşlık duygularıyla hatırlanacak. (Alkan Uçarsu)

Aynı ekibin bir parçası olduğumuz, aynı geçmişi sahiplendiğimiz, okul arkadaşımız, meslektaşımız Güleç yüzlü Merve… Ansızın gidişin bizlerden de birer parça götürdü seninle beraber. Yokluğun her zaman bizlerde bir eksiklik bırakacak. Seni hep güler yüzlü halinde hatırlayacağız ve çok özleyeceğiz… (Alp Eren Kaya)

Okul sıralarında tanıştığımız, mesleğe ilk adımlarımızı beraber attığımız, daha iyi bir hayatın hayallerini birlikte kurduğumuz Merve Güleç arkadaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Gülüşü gibi güzel ve umut dolu yarınlara kavuşmak için adını yaşatacağız. (Hatice Özkartal)

İlk kez GÖRÜNÜM’deyken bir etkinliği takip etmek için görevlendirilmiştik. Orada tanıdım güzel insanı. Heyecanlı bir o kadar da güleç bir yüzü vardı. Her an bir şeyleri yapmanın hareketliliği içindeydi. Merve Güleç, tebessümün vücut bulmuş hali. Ne yüzündeki gülümsemeyi ne de seninle geçirdiğimiz değerli günleri unutacağım. Her zaman bana söylediğin gibi “İnsan bir iz bırakmalı sevdiklerinin hayatında”. Evet senin hiç silinmeyecek değerli bir gülüşün kaldı bende. (Vural Erişmiş)

Gazeteciliğe GÖRÜNÜM’de birlikte adım attık. Sürpriz kahkahalarla bir anda büroya neşe saçardı. Çok iyi bir insan, iyi bir gazeteciydi. Disiplinli ve azimliydi. Bu mesleği yapmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Çalıştığı her yerde de iyi işlere imza attı. GÖRÜNÜM’de 3 yıl, Milliyet’te de kısa bir süre birlikte çalıştık. Milliyet’te 1 aylık stajında yaptığı haberleriyle ödüle layık görüldü. Aramızdan çok zamansız ayrıldı. Hala bir yerlerden çıkıp gelecek gibi. Eksikliğini her zaman hissedeceğiz. Onu ve anılarını yaşatmaya çalışacağız… (Seyfettin Ersöz)

İLEV 2018 Mezunlar Buluşması yemeğinde. (ayakta soldan birinci)

Beraber çekirdek çitleyip muhabbet etmeyi çok özleyeceğim. Güler yüzlü arkadaşım. Seni hiç unutmayacağım. (Kubilay Durmuş)

Merve gibi naif bir arkadaşım olduğu için mutluyum. Gayretini unutmayacağım ve bugün her ne yaparsam yapayım bir kez de onun için yapmak için çabalayacağım. (Senem Büyüktanır)

Tanışmış, zaman geçirmiş ve birlikte çalışabilmiş olmamız bizim için büyük şans, aramızdan ayrılmış olmasıysa büyük kayıp. Nezaketi ve zarafetiyle her zaman kalbimizde, bizimle olacak. (Tuğrul Çomu)

İncecik gülümseyişi, çekingen neşesi, iyi öğrenciliği, iyi muhabirliği, gazetecilik arzusu, sevgisi ve özlemi hep bizimle olacak. Acımız da ona olan sevgimiz kadar büyük. (Gökhan Bulut)

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/28841
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Unutmayacağız

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat