17 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:13

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

MKE Ankaragücü evinde Bursaspor’la golsüz berabere kaldı

Tarih: 09 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 129

Spor Toto Süper Lig’in 25’inci haftasında MKE Ankaragücü, kendi evinde Bursaspor’u ağırladı. Geçen hafta deplasman dönüşünde yaşanan kaza sonucunda hayatını kaybeden MKE Ankaragücü taraftarları için yapılan tezahüratlar maça damgasını vurdu.

MKE Ankaragücü Eryaman Statı’nda gerçekleşen karşılaşmada, Bursaspor’u ağırladı.Geçen hafta Sivasspor galibiyetiyle galibiyet hasretine nokta koyan Bursaspor, ligde 12’nci sırada olan MKE Ankaragücü’ne üstünlük sağlayamadı. Maç golsüz beraberlikle son buldu. Maç öncesinde taraftarlara geçen hafta Antalyaspor deplasmanın dönüşünde yaşanan kazada hayatını kaybeden Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz anısına yaptırılan tişörtler dağıtıldı. Gerçekleşen kazada 24 taraftar da yaralanmıştı.

Fotoğraflar: Melek Avcı

Başa baş geçen ilk yarıda oyun sık sık durdu

Maçın başlama düdüğünden önce Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve iki takım el ele MKE Ankaragücü tribünlerine gitti. Hakem Serkan Çınar yönetiminde başlayan karşılaşmada ilk yarı iki takımın da kaçırdığı pozisyonlarla geçti. Maçtaki ilk ciddi pozisyonu MKE Ankaragücü 6’ncı dakikada yakalarken, 13’üncü dakikada 21 numaralı B. Dja Djedje’nin faulüyle maçtaki ilk sarı kart çıktı. Karşılaşmanın 16’ncı dakikası geldiğindeyse tribünlerden karşılıklı sesler yükseldi. MKE Ankaragücü tribünleri Bursaspor tezahüratları yaparken Bursasporlular, “Erenler ölmedi kalbimizde yaşıyor” sloganlarıyla karşılık verdiler. Kaçan pozisyonlarla geçen ilk yarıda MKE Ankaragücü defansı iyi performansıyla tribünlerden yoğun destek alırken, MKE Ankaragücü’nün 6 faulle oynadığı oyun sık sık durdu.  Uzatmalar için en az 3 dakika verilirken, devre 0-0’lık skorla kapandı.

Maç sonunda tüm oyuncular Ankaragücü tribünlerine koştu

Hızlı geçen ikinci yarıda MKE Ankaragücü ataklarını arttırırken, Bursaspor kalecisi ise gollere izin vermedi. İkinci yarıda ilk ciddi gol pozisyonunu 50’nci dakikada bulan Bursaspor, gol şansını değerlendiremezken MKE Ankaragücü, 61’nci dakikada kullandığı serbest vuruşla gole çok yaklaştı. MKE Ankaragücü, 64 ve 65’inci dakikalarda ataklarına hız verse de etkisiz vuruşlarıyla kaleciyi geçemedi. Gol bulamayan iki takım oyuncu değişikliklerine başladı. Maçtaki ilk oyuncu değişikliğini 67’nci dakikada Bursapor’un tecrübeli teknik adamı Samet Aybaba yaparken, 7 numaralı A. Lima, yerini 14 numaralı formasıyla oynayan I. Latovlevici’ye bıraktı. MKE Ankaragücü ise bu değişikliğe 71’inci dakikada 23 numaralı İlhan Parlak’ın çıkıp yerini 25 numaralı Hadi Sacko’ya bırakmasıyla yanıt verdi.

Faullerle sık sık duran oyunda iki taraf da gol bulamazken Bursaspor ikinci oyuncu değişikliğini 85’inci dakikada yaptı. D. Sakhol oyunda yerini 19 forma numarasıyla oynayan U. Nayir’e bıraktı. Bu sırada Bursasporlu A. Shehu’ya orta sahada girdiği ikili mücadele sırasında karşılaşmanın son sarı kartı gösterildi. MKE Ankaragücü ise 88’nci dakikada 80 numaralı H. Canteros ile 85 numaralı O. Scarione değişikliğine gitti. İkinci devreye 5 dakikalık süre eklenirken, Bursaspor’da Y. Erdoğan yerini 18 forma numarasıyla oynayan K. Kanatsızkuş’a bıraktı. Maç 0-0’lık eşitlikle son bulurken, maç başında olduğu gibi oyuncular MKE Ankaragücü tribünlerine gitti.

Aybaba: Şampiyon takımı olmayan tek başkent Ankara

Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında takımı için değerlendirmelerde bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, ilk yarıda hızla başladıkları oyundaki fırsatları kaçırdıklarını belirtti. İkinci yarıda oyunun dengelendiğini ve karşılık girilen pozisyonların sonunda 1 puanla deplasmandan döneceklerini söyleyen Aybaba, “Puansız dönmektense 1 puan iyidir” diye konuştu.  Aybaba, konuşmasının sonunda “Şampiyon takımı olmayan tek başkent Ankara. Umarım bu gidişat değişir” dedi.

Kaplan: İkinci yarıda karşılıklı şanslar bulsak da bence biz daha iyi oynadık

MKE Ankaragücü’nün teknik direktörü Mustafa Kaplan ise maçı ikiye ayırmak istediğini söyledi. İlk yarıda duygusallıkları sebebiyle yeterli oyunu uygulayamadıklarını söyleyen Kaplan, “İkinci yarıda tempoyu arttırdıksa da Bursaspor’a da pozisyon verdik. İkinci yarıda karşılıklı şanslar bulsak da bence biz daha iyi oynadık, üretkenliğimizle. Taraftarla bir diyaloğum olmadı. Orada bir teknik direktör vardı, ona cevap verdim” dedi. Yabancı oyuncu sayısıyla ilgili bir soruya ise “Biz yeniden bir takım kurduk son zamanda. 5-6 maçtır kaybetmeyen bir takımız. Geçen hafta çok gollü bir maç geçirdik. İlk yarıda taraftarımız bize destek verseydi puanı kutluyor olurduk. Oyuncularımızdan memnunuz ama hepsi iyi niyetli. Önümüzdeki milli takım arasını iyi değerlendireceğiz ve iyi bir takımız, daha iyi bir takım olacağız” diye yanıt verdi.

Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz anısına yaptırılan tişört

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22003
Yol: Ana sayfa » Yazılar » MKE Ankaragücü evinde Bursaspor’la golsüz berabere kaldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat