15 Temmuz 2023, Cumartesi - 20:45

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mülkiyeliler 159’uncu yıllarını kutladı

Tarih: 05 Aralık 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 101

Mülkiyeliler, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin 159’uncu kuruluş yıldönümünü kutladı.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin 159’uncu kuruluş yıldönümü töreni dün Siyasal Bilgiler Fakültesi Aziz Köklü Konferans Salonu’nda yapıldı. Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Özkan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 50’nci yıl mezunları ve Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin katıldığı yıldönümü töreninde İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve İLEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin’de yer aldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan tören Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salim Sever, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Hepşen Okan ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gülşah Sever’in klasik müzik dinletisiyle devam etti. Mülkiye Marşı’yla son bulan dinletide mezunların marşa coşkulu şekilde eşlik ettiği görüldü. Müzik dinletisinin ardından törenin ilk konuşmacısı olarak Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4’üncü sınıf öğrencisi Tuğçe Doğru kürsüye geldi. Öğrenciler adına konuşan Doğru, Mülkiye mezunlarının her zaman kendilerine yol gösterdiğini belirttiği konuşmasında, “Mülkiyeli Mülkiyeli’yi korur söyleminin doğru olduğunu bize her fırsatta gösterdiniz” dedi.

Kocaimamoğlu: “Gençler karamsar olmayın”

50’nci yıl mezunları adınaysa Sudi Kocaimamoğlu kürsüye geldi. Mülkiye mezunlarının arasından birçok bürokratın çıktığını belirten Kocaimamoğlu, üniversite mezunları arasındaki işsizliğin gençleri korkutmadan çalışmaya devam etmeleri gerektiğini belirtti ve “Gençler karamsar olmayın” dedi.

Fakültede eğitim gördükleri yıllarda kendilerine insan hakları ve özgürlüklerin öğretildiğini belirten Kocaimamoğlu, “Bu fakültenin yargısız ihraç edilmiş bir öğretim üyesi ki 11 bin mezunun üye olduğu Mülkiyeliler Birliği Başkanı bu kampüsten içeri Rektörlükçe sokulmuyor. Sayın Rektörün burada olmasını dilerdim, bunu ona söylemek istiyordum, vekiline söylüyorum o halde, ümit ediyorum ki bu tür yasakların artık kalkması gerektiğine onlar da inanırlar” ifadelerini kullandı. Kızılay Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Heykeli’nin de 8 ay boyunca barikatlarla çevrilerek yasaklandığını söyleyen Kocaimamoğlu, Mülkiyeliler Birliği Başkanı Dr. Dinçer Demirkent’in mesajını ise “Mezunların kurduğu Mülkiyeliler Birliği Başkanı Dinçer Demirkent kardeşimiz kendisi yasaklı olduğu için kampüse giremiyor. Bu mesajı benim iletmemi rica etti, bu akşam saat 18.00’de Mülkiyeliler Birliği’nde 4 Aralık resepsiyonu var ve kendisini yasaklayanlar dahil herkesi davet ediyor” ifadeleriyle salondakilere iletti.

Sudi Kocaimamoğlu

“Mülkiye vefadır”

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik, konuşmasında Mülkiye’nin Türkiye’nin çağdaşlaşma tarihi olduğunu belirtti ve “Mülkiye vefadır, biz kendimizi bizi hayata cömertçe hazırlayan bu kuruma hep borçlu hissederiz. Bu yüzden bu fakülteden mezun olup ayrılanlar gerçekte bizden hiç ayrılmazlar” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Özkan

Törenin son konuşmasını Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Özkan yaptı. Özkan, Mülkiye’nin 159’uncu kuruluş yıldönümünü kutladığı konuşmasında, “Bünyesinden daha önce nice değerli bürokratlar, diplomatlar, politikacılar ve yazarlar en önemlisi de Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini geleceğe daha parlak ışıklarla geliştirerek aktaran pek çok değerli bilim insanı da bu kurumda yetişerek ışık oldu” diye konuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/20954
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mülkiyeliler 159’uncu yıllarını kutladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat