17 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:36

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

100. Yıl esnafı yıkım kararına tepkili

Tarih: 12 Mart 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 208

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında 100. Yıl Çarşısı yıkımına ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi. ABB Meclisi’nden karara tepki gösteriyor.

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yıkılması planlanan 100. Yıl Çarşısı esnafı ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Doğan, “ biz çözüm bekliyorduk yıkılmasını değil” dedi.

“Çözüm bekliyorduk, yıkım değil”

Çarşının kurucularından biri olduğunu söyleyen Doğan, “ ben 1982’den beri burada esnafım. Bizi burada çıkarmak istiyorlar. Biz çözüm bekliyorduk, tadilat bekliyorduk. Yıkılmasını değil. Melih Gökçek döneminde de hiç tadilat falan yapılmadı. Tadilat yapılmayınca burası bitti” ifadelerini kullandı.

Doğan, şunları söyledi:

“Çarşıda 84 tane iş yeri var. Yıkımdan önce tadilat yapılmadığı için bazı esnaflar dükkanlarını kapattılar. Yıkım kararıyla da yine bazıları gitti. Şimdi 30’a yakın işyeri kaldı ve onlarda taşınacaklar.  Burada yüzlerce insan çalışıyordu. Benim 40 tane çalışanım vardı.  Diğer iş yerlerinde de en az üçer beşer kişi çalıştırıyordu.  Yaklaşık 350 insan burada çalışıyordu.”

“Bizim bu kiralardan çıkmamızı istiyorlar”

Belediyeyle görüştüklerini belirten Doğan, “Bize herhangi bir yer tahsis etmediler. Sadece bizim çarşının karşısındaki çarşılarda mevcut kira kadar taşınacak dediler ama kiralar bizim kaldığımız yerden yüksek olunca kimse oraya gitmek istemedi. Belediyeyle görüşmelerimiz oldu. Bize bu kiralardan çıkacaksınız denildi. Mansur Yavaş bize şöyle dedi; alt katı otopark, orta kısmı yine çarşı yapılacak ve taşınan esnafı yine buraya taşıyacak ve en üst katına da meydan yapacaklarını söylediler” diye konuştu.

“Herkes farklı bir yerlere taşındı”

Kendisinde ne yapacağını bilmediğini vurgulayan Doğan, Herkes demeyeyim ama çoğu farklı yerlerde kiraya çıktılar. Kimi Kızılay’a, kimi metro altına gittiler, kimi de başka yere taşındı. Bize de geçici olarak karşıdaki çarşıya taşının diyorlar ama 82 metrekare yerim var burada ama bana 30 metrekare yer teklif ettiler. Oraya sığmamız mümkün değil. Kaldı ki kiralarda çok yüksek. Nasıl olacak bilmiyorum” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27383
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 100. Yıl esnafı yıkım kararına tepkili

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat