26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:16

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Nazım’ın Kanatları” Ankara Film Festivali’nde

Tarih: 12 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 83

Ankara Uluslararası Film Festivali 30’uncu kez yola çıkıyor. Özel gösterimlerin, yarışma seçkilerinin ve atölyelerin yer alacağı festival programında, Türkiye prömiyerini yapan filmlerin arasında Nebil Özgentürk’ün “Nazım’ın Kanatları” belgeseli de yer alıyor.

Dünya Kitle İletişim Vakfı tarafından bu yıl 40’tan fazla kurumun katkılarıyla yapılacak 30. Ankara Uluslararası Film Festivali, 18 Nisan’da MEB Şura Salonu’nda açılıyor. Pek çok filmin Türkiye ve Ankara prömiyerinde seyirciyle buluşacağı festivale Nebil Özgentürk, bu sene de bir belgeselle geliyor. Geçen yıl Sabahattin Ali üzerine hazırladığı “Bir Sabahattin Ali Trajedisi – Kayıp Kemiklerin İzinde” belgeselinin il gösterimini Ankara Uluslararası Film Festivali’nde yapan Özgentürk, Nazım Hikmet’in hayatının çok bilinmeyen taraflarını ele aldığı “Nazım’ın Kanatları” belgeselinin Türkiye prömiyeri için ise bir kez daha Ankara’da. Yönetmen Nebil Özgentürk’ün yanı sıra belgeselin emekçilerinden Arif Keskiner, Melih Güneş ve Sevgi Divitçioğlu’nun katılacağı bir söyleşi, 23 Nisan saat 16.30’da gösterimiyle beraber Büyülü Fener Kızılay sinemasında yapılacak.

Festivalde 14 film Türkiye prömiyerini yapacak

Festivalde, prömiyerlerini yapacak 14 film ve 30 özel gösterimin yanında, çeşitli etkinlikler de yer alacak. Özel gösterimlerden öne çıkan bazı filmler: Emin Alper’in Kız Kardeşler, Biket İlhan’ın Hilal-i Ahmer Hanımlar Merkezi, Kurtuluş Özgen ve Hasan Özgen’in Aynı Evin Çocukları, Aylin Kuryel ve Fırat Yücel’in Baştan Başa ve sinema ve müzikseverlerin merakla beklediği Leyla Gencer: La Diva Turca.

Festival programının detaylı bilgisine buradan ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22637
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Nazım’ın Kanatları” Ankara Film Festivali’nde

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat