16 Temmuz 2023, Pazar - 12:07

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

SBF-BYYO’lu Arkadaş’ın öyküsünü “okul arkadaşı” İLEF’li Özge Yurttaş anlattı

Tarih: 11 Kasım 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 116

SBF-BYYO mezunu şair Arkadaş Zekai Özger’in hayatından bir kesit sunan çizgi-öykü Ters Dergi’de yayımlandı. Çizgi-öykünün metnini ise şairi “okul arkadaşım” diye anan, İLEF mezunu Özge Yurttaş yazdı.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu (SBF-BYYO) mezunu şair Arkadaş Zekai Özger’in hayatından bir kesit, çizgi-öykü halinde yayımlandı. Çizgi-öykünün metnini de aralarında 30 yıla yakın zaman farkı da olsa ona “okul arkadaşım” diyen İLEF mezunu Özge Yurttaş yazdı.

Özge Yurttaş’ın senaryolaştırdığı ve Ali Doğanlı’ın çizdiği, BYYO mezunu şair Arkadaş Zekai Özger’in hayatından bir kesit sunan çizgi-öykü Ters Dergi’de yayımlandı. Çizgi-öykünün senaryosunun yazarı ise İLEF mezunu, DİSK Basın İş Genel Sekreteri Özge Yurttaş oldu.

Yurttaş, çalışmayla ilgili düşünce ve duygularını gazetemize anlattı. Zekai Özger’in BYYO mezunu olmasının projeyi özel kıldığını söyleyen Yurttaş, “Benim için çok özel bir proje çünkü ben de Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. Arkadaş Zekai Özger de okul yıllarından beri çok sevdiğim bir şairdir” dedi. Özge Yurttaş,  “Aramızda 30 yıla yakın bir zaman olsa da kendi arkadaşlarıma bahsederken hep ‘okul arkadaşım’ derdim zaten. Hem çok sevdiğim bir şair hem de aramızda böyle bir benzerlik var. Bu nedenlerle benim için çok anlamlı bir proje” diye konuştu.

Ters Dergi’nin kendisinden Türkiye’nin siyasal, edebi ve düşünsel hayatına etki etmiş isimlere dair dönem dönem öyküleştirmeler konusunda katkı sunmasını istediğini belirten Yurttaş sözlerine şöyle devam etti:

“Projenin başında çok sevdiğim DTCF mezunu Behzat Taş bulunuyordu, ben onun önerisi ve ricasıyla Ters Dergi’nin bu gibi çalışmalarına destek veriyorum. Yakın dönemde Arkadaş Zekai Özger’e dair çekilen bir belgeselin yeniden gündeme gelmesi üzerine bana ‘onun yaşamına dair kısa bir öyküyü senaryolaştırabilir misin’ diye sordular. Ben de seve seve kabul ettim çünkü hem şiirlerine hem hayatına hakimdim hem de olayın geçtiği yerler benim de gençlik yıllarımda yaşadığım yerlerdi. Bahsedilen yurt baskını hemen benim okulumun arkasında şu anda yine üniversitenin kız yurdu olarak kullanılan binaydı örneğin. Benim de tanık olduğum mekanlarda geçen bir hayat hikayesi vardı o yüzden de bir yakınlık duyuyordum.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29616
Yol: Ana sayfa » Yazılar » SBF-BYYO’lu Arkadaş’ın öyküsünü “okul arkadaşı” İLEF’li Özge Yurttaş anlattı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat