15 Temmuz 2023, Cumartesi - 02:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Özden Toker: “Atatürk tüm gençlerin AOÇ’ye gitmesini isterdi”

Tarih: 11 Mayıs 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 154

İLEFANKARA öğrenci topluluğu bugün Pembe Köşk’ü ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere konuşan İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker Cumhuriyetin ilk yıllarında “Ankara’da çok canlı bir sosyal yaşam vardı” dedi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi İLEFANKARA öğrenci topluluğu bugün Pembe Köşk’ü ziyaret etti. Ankara Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinden katılan yaklaşık kırk kişilik öğrenci grubu, Türkiye Cumhuriyeti ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve ailesinin 48 yıl boyunca yaşadığı Pembe Köşk’ü gezdiler ve müzede sergilenen özel eşyalarını incelediler.

“Her şeyi biliyorum iddiasında değildi”

Pembe Köşk ziyaretinde İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker öğrencilere Pembe Köşk’ü tanıtan bir konuşma yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün onlara sürekli soru sormayı teşvik ettiğini söyleyen Toker “Atatürk beni Pembe Köşk’ün yemek salonunda yaptığı sohbetlere muhtemelen bugün sizlere bunları anlatabileyim diye çağırmıştı” dedi. Atatürk’ün Pembe Köşk’ün yemek salonunda kararlarını herkesi dinledikten sonra aldığını belirten Toker “Her şeyi biliyorum iddiasında değildi. Her konuda o konuyu en iyi bilen kişileri mutlaka dinleyerek karar alırdı” dedi.

Fotoğraflar: Çağlar Yanık

“Ankara çok güzel ve yeşil bir yerdi”

Atatürk’ün Cumhuriyetin ilk yıllarında Ankara’nın yeşillenmesi için akasya ağaçları diktirdiğini söyleyen Toker, “Atatürk Orman Çiftliği onun çok önem verdiği ve tüm Ankaralı gençlerin gitmesini istediği bir yerdi” dedi. O dönemde Ankara’da Halkevleri’nin de yoğun ilgi gördüğünü belirten Toker, “Ankara çok güzel ve yeşil bir yerdi. Üniversitelerin bahçelerinde öğrenciler toplanır, orada mitingler yapılır, konuşulurdu. Konserler, tiyatrolar… Ankara’da çok canlı bir sosyal yaşam vardı” dedi.

İLEFANKARA öğrenci topluluğu akademik danışmanı Prof. Dr. Gökhan Atılgan, Özden Toker’e İLEFANKARA topluluğunun hazırladığı Pembe Köşk afişini hediye etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18559
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Özden Toker: “Atatürk tüm gençlerin AOÇ’ye gitmesini isterdi”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat