7 Mayıs 2024, Salı - 02:31

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Özel halk otobüsleri ve dolmuşlar, maliyetler yüzünden kontak kapattı

Tarih: 10 Mart 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 75

Ankara’da hizmet veren özel halk otobüsü ve dolmuş esnafı artan akaryakıt maaliyetleri karşısında bugün kontak kapatma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi ek seferler başlattı.

Ankara’da bugün özel halk otobüsü ve dolmuş esnafı, akaryakıt başta olmak üzere artan maliyetler nedeniyle çalışmama kararı aldı. Bugün itibariyle bir çözüme kavuşana kadar hizmet üretmeyecek olan esnaf mazotta ötv indirimi talep ediyor. Aynı zamanda ulaşım bedelinin 8 TL’ye çıkarılması ve Aile ve Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından belirlenen ücretsiz taşıma bedelinin de Ankara Büyükşehir belediyesi tarafından karşılanmasını da talepler arasında.

Ankara Özel Halk Otobüsü Esnafı Odası’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, çalışmama kararı şöyle duyuruldu:

“Saygıdeğer Ankara Halkı; 41 yıldır sizlere kesintisiz hizmet veren ancak olağanüstü artan maliyetler nedeniyle yakıt dahi alamaz duruma gelen esnaflarımız yarından itibaren zorunlu olarak ‘çalışamayacaklarını’ beyan etmişlerdir. Özür diliyor, anlayışınıza sığınıyoruz.”

Yavaş: Tüm imkanlar seferber edilecek

Bu gelişme üzerine Ankara  Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, konuyla ilgili açıklama bir yaptı. Dün gece sosyal medyada yayınladığı video ile vatandaşlara seslenen Yavaş, ulaşımda mağduriyet yaşanmaması için tüm imkanların seferber edileceğini söyledi.

Esnafın taleplerinin bugünki ekonomik şartlarda ne vatandaşlar ne belediye tarafından karşılamasının mümkün olmadığını belirten Yavaş, “Bu süreçte vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için belediyemizin tüm imkanları seferber edilecektir” dedi.

EGO Genel Müdürlüğü, sabah saatlerinden itibaren ek seferler başlattı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31862
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Özel halk otobüsleri ve dolmuşlar, maliyetler yüzünden kontak kapattı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat