16 Temmuz 2023, Pazar - 17:20

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Polis, Berkin Elvan uğurlamasını gaza boğdu

Tarih: 12 Mart 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 260

Berkin Elvan’ı uğurlamak isteyenler Ankara Güvenpark’da saat 12’de toplandı. Halk Güvenpark’a sığmadı ve yolu kapattı. Yolun kapatılmasının ardından herhangi bir uyarı yapılmadan 14.40 civarında polis halka müdahale etti.

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Berkin Elvan’ı uğurlamak isteyenler Ankara Güvenpark’da saat 12’de toplandı. Halk Güvenpark’a sığmadı ve yolu kapattı. Yolun kapatılmasının ardından herhangi bir uyarı yapılmadan 14.40 civarında polis halka müdahale etti. Biber gazından etkilenen insanlar ara sokaklara kaçarken,  Kızılay’ın dört tarafı polis tarafından kuşatıldı. Polis müdahalesi sonucu Güvenpark’ta bulunan halk dağıtıldı. Çevik polisler Sakarya Caddesi, Kolej ve Kurtuluş’a doğru geldi. Sivil halkın tepkisi sonucu polis birlikleri geriye çekildi.

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Müdahalelerin ardından gözaltılar başladı. İçlerinde ODTÜ’de araştırma görevlisi olan bir kişi yaka paça alınırken “Benim Adım Berkin Elvan” diyerek slogan attı. Gözaltılara tepki gösteren yurttaşlara polis “Git şovunu başka yerde yap” diyerek bağırdı.

Saldırı sırasında suyu biten TOMA, itfaiyeden takviye alarak insanlara müdahale etmeye devam etti. Polis içlerinde basının da bulunduğu en ufak kalabalığa bile gaz atarak basın emekçilerinin çalışmalarını engelledi.

Bir kişi Gezi Direnişi sırasında öldürülen Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde fenalaştı ve polisin darp etmesi sonucu kaşı yaralandı. Yaralanan kişinin oğlu gözaltına alınırken adam “Oğlumu bırakın beni alın” diye bağırdı.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Ziya Gökalp Caddesi’nde polisin müdahalesinden etkilenen halka, Çankaya belediyesi kapılarını açtı; yaralılara süt, limon gibi yardımlarda bulundu. Çankaya İlçe Nüfus Müdürlüğüne ve belediye binasına da gaz bombası atıldı. Polis, aynı zamanlarda Kızılay Alışveriş Merkezi önünde toplanan kalabalığa da saldırdı.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3451
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Polis, Berkin Elvan uğurlamasını gaza boğdu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat