24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Polis yasaklanan ölümcül silah kullanıyor

Tarih: 11 Mart 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 56

Berkin Elvan’ın 269 günlük yaşam mücadelesini kaybetmesinin artından ülke genelinde halk sokaklara döküldü. Kızılay’a yürümek isteyen ODTÜ’lü öğrencilere polisin izin vermemesinin ardından çıkan olaylarda Avrupa’da ölümcül silahlar kategorisine alınan bir silah kullanıldı.

Anti-government protest, Istanbul, Turkey - 11 Jun 2013Berkin Elvan’ın 269 günlük yaşam mücadelesini kaybetmesinin artından ülke genelinde halk sokaklara döküldü. Kızılay’a yürümek isteyen ODTÜ’lü öğrencilere polisin izin vermemesinin ardından çıkan olaylarda Avrupa’da ölümcül silahlar kategorisine alınan bir silah kullanıldı. Avrupa’da kullanılması yasaklanan ve Türkiye’de Gezi eylemleri sırasında da kullanılan silah dün Ankara’da yeniden karşı kullanıldı. FN-303 olarak adlandırılan ve bizmut kapsülleri atan silahın kullanılması tepkilere yol açtı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul Okmeydanı’nda başından vurulan ve 269 gün komada yaşam mücadelesi veren ve dün sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için ülke genelinde protestolar düzenlendi. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde yapılan protestolara polisin yoğun saldırısı dikkat çekiyor.  Ankara Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (OTDÜ) başta olmak üzere birçok üniversite de ders boykotları yapıldı.  Ankara Üniversitesi ve ODTÜ’de binlerce öğrencinin Kızılay’a doğru yürüyüşe geçmesinin ardından polis öğrencilerin yürümesine izin vermedi. Öğrencilerin Kızılay’a yürümek istemesinin ardından polis öğrencilere gaz bombası, su ve plastik mermiyle saldırdı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3627
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Polis yasaklanan ölümcül silah kullanıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat