17 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:13

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Red Bull BC One ilk kez Ankara’da

Tarih: 14 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 63

Dünya çapında düzenlenen, hip hop yapan ve kendilerini B-boy, B-girl diye adlandıran erkeklerin ve kadınların katıldığı en büyük break dans yarışması Red Bull BC One’ın Türkiye ayağı ilk kez Ankara’ya geliyor.

Hafta başında biten başvurular sonucunda yarışacak “B-boy- B-girl”ler Ankara’da 15-16 Mart günlerinde hünerlerini sergileyecekler. İki gün sürecek olan yarışmada ilk gün yarışmacılar ön elemeye tabii tutulacak. İkinci gün ise ön elemeyi geçen yarışmacılar dünya finaline katılabilmek için yarışacak. Divan Çukurhan’da Cuma günü saat 17.00’de yapılacak ön elemelerde, Borisrock müzikleriyle yarışmacılar birbirleriyle yarışacak. Final için cumartesi günü Milyon Performance Hall’de saat 15.00’te jüri yerini alacak ve zirve yarışı başlayacak.

Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak B-boy kategorisi dışında B-girl kategorisinde de ülkenin en iyisi belirlenmeye çalışılacak. Onlarca ülkeyi gezerek büyük final için yarışmacılar seçen Red Bull BC One, bu sene Kasım ayında dünya şampiyonasını Hindistan’da tamamlayacak.

BC One nedir?

New York’ta 1970’lerde yükselen hip hop kültürünün ayağı olan B-boying, zamanla tüm dünya yayıldı. Bununla birlikte Red Bull BC One, 2004 yılında İsviçre’nin Biel şehrinde break dansı ilk kez uluslararası platforma taşıdı. Her yıl farklı ülkelerden binlerce dansçının dünya şampiyonu olmak için mücadele ettiği yarışma, birçok katılımcı arasından finale kalan on altı erkek ve on altı kadından sadece birinin dünya şampiyonu olmasıyla son buluyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22085
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Red Bull BC One ilk kez Ankara’da

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat