24 Temmuz 2023, Pazartesi - 08:06

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Sağlığımız için el ele” İLEF’teydi

Tarih: 24 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 115

Ankara Üniversitesi, İLEF ve Sağlık Bakanlığı ortaklığıyla Cebeci Kampüsü’nde “Sağlığımız için el ele gönül gönüle” etkinliği düzenlenerek öğrencilere sağlık testleri yapıldı.

İLEF‘te Doç. Dr. Deniz Sezgin tarafından verilen Sağlık İletişim Uygulamaları dersi kapsamında bugün “Sağlığımız için el ele gönül gönüle” başlıklı bir etkinlik düzenlendi. Dersi alan öğrencilerin katkılarıyla ATK Sanat Evi önünde saat 12.00’de başlayan etkinlik, kanser için farkındalığı yükseltmeyi hedeflerken, İLEF’lilerin sağlık değerleri de ölçüldü.

Akciğer kanseri, meme kanseri ve obezite hakkında kampüsteki insanları bilgilendirmek amacıyla alana stantlar kuruldu. Stantlarda öğrencilerin ve akademik personelin akciğerdeki karbonmonoksit oranı, vücut kitle endeksi ölçülüp sağlık durumları için değerlendirmeler yapıldı.

İLEF’in sonuçları temiz

Etkinlikte görev alan Tıbbi Sekreter Demet Akgüre, İLEF öğrencilerinde birkaçı dışında vücut kitle endekslerinin iyi olduğunu söyleyerek obezite oranının düşük olduğunu belirtti.

Çevre Sağlığı üzerine çalışan ve karbonmonoksit ölçüm standında görev alan Cengiz Topbaş ise sigaranın, akciğerin yanı sıra kalbe de zarar verdiğini ifade etti. Topbaş, sigaranın DNA’yı bozduğunu söyleyerek, “Nikotinin zararlarının ince noktalarını öğrendik. Bir dal sigara 8 saat sonra metabolizmayı terk ediyor” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23156
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Sağlığımız için el ele” İLEF’teydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat