24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

sinecine Sinema Araştırmaları Dergisi’nin 10. sayısı çıktı

Tarih: 21 Ekim 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 91

Türkiye’de sinema alanında ilk ve tek hakemli dergi olan “sinecine Sinema Araştırmaları Dergisi”nin Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç editörlüğündeki 10. sayısı (2014, 5:2) raflarda yerini aldı.

sinecine10-on-kapak-icBilim ve sanat alanında çeşitli disiplinleri sinema ortak paydasında buluşturmayı hedefleyen sinecine, bu doğrultuda araştırma, tartışma, eleştirme, soru sorma alanı yaratmayı amaçlıyor. 2010 yılında yayım hayatına merhaba diyen derginin bu sayısında, sinema araştırmaları alanında 4 makale, bir söyleşi, Türkiye sinemasının 100. yılıyla ilgili bir yazı ve Gezi filmleri var.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Ruken Öztürk’ün Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu derginin tasarımını aynı fakülteden Öğr. Gör. Dr. Ali Karadoğan ve Öğr. Gör. Mehmet Sobacı yapıyor.

Dipnot Yayınları’ndan yılda 2 defa çıkan dergi, yerli sinemadan Hollywood’a, sanat sinemasından popüler sinemaya, klasik sinemadan çağdaş sinemaya, sinemanın ekonomi politiğinden tarihine, psikanalizden feminizme, kuramsal yaklaşımlardan alımlama araştırmalarına, türlerden yönetmenlere dek uzanan çeşitli konularda üretilen yazılara yer veriyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4569
Yol: Ana sayfa » Yazılar » sinecine Sinema Araştırmaları Dergisi’nin 10. sayısı çıktı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat