23 Temmuz 2023, Pazar - 15:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Soma’da ölen madenciler Ankara’da anılıyor

Tarih: 14 Mayıs 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 48

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında dün yaşanan trafo patlaması sonrası hayatını kaybeden işçiler Madenci Anıtı önünde ve Güvenpark’ta anılmaya başlandı.

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçiler için Olgunlar Sokak’taki Madenci Anıtı önünde ve Kızılay Güvenpark’ta gece saatlerinden itibaren anma etkinliklerine başlandı.

Fotoğraf: Selahattin Ozan Çepni

Fotoğraf: Selahattin Ozan Çepni

Soma’da yaşanan katliam sonrası gece saatlerinden itibaren Ankara’da da insanlar sokaklara döküldü. Dikmen, Batıkent ve Mamak’ta da binlerce insan, Soma’da yaşanan faciayı protesto etti.

Kızılay-Bakanlıklar’daki Madenci Anıtı önü ve Güvenpark’ta toplanan insanlar ise mumlar yakarak hayatını kaybeden işçileri andı.

Yaşananların basit bir kaza olmadığını “katliam” olduğunu dile getiren Madenci Anıtı önündeki protestocular, eylemlerin sürdürüleceğini belirtti.

KESK, DİSK ve TMMOB ise bugün saat 18.00 için Güvenpark’a çağrı yaptı. Sendikaların ve diğer sivil toplum örgütlerinin Güvenpark’ta yapılacak eylem sonrası Madenci Anıtı önüne geçmeleri bekleniyor.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş’ye  “kömür payı” karşılığında devredilen kömür madeninde dün saat 15.30 yaşanan patlama ve çıkan yangın sonucu 200’den fazla işçi hayatını kaybetti, 80 işçi ise yaralı olarak kurtarıldı.  Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği madende 787 işçinin çalıştığı bilgisini veren Enerji Bakanı Taner Yıldız “İlerleyen saatlerde sıkıntımız büyüyebilir” dedi. Soma’da yaşanan facia sonrası 3 günlük “milli yas” ilan edildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3752
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Soma’da ölen madenciler Ankara’da anılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat