14 Temmuz 2023, Cuma - 21:20

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Tecavüz sanığı Bilgili kendini “rakipleri” ile savundu: “Başarılı olmanın bedeli bu, bana çelme takmak istiyorlar”

Tarih: 11 Aralık 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 136

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde çalışan Hasan Bilgili’nin kendi veteriner kliniğinde asistan Ç.B’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. Bilgili’nin hakkındaki pek çok taciz iddiasına yanıtı “Başarılı olmanın bedeli bu” diye karşılık verdi.

Ankara’da sahibi olduğu hayvan hastanesinde veteriner hekim Ç.B’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılanan Hasan Bilgili, delilleri yok etmek amacıyla Bilgili’ye yardım ettiği iddia edilen veteriner hekim Serkan Durmaz ve Ç.B’nin vücudundaki cinsel saldırı izlerini temizlediği iddia edilen jinekolog Hüseyin Şenyurt, bugün hakim karşısına çıkmaya başladı. Duruşmanın ilk bölümünde sanık Bilgili, suçlamaları reddederken kendisine yönelik suçlamalar için “Başarılı olmanın bedeli bu. Sürekli bana çelme takmak isteyen bir sürü rakibim var” dedi.

Bilgili hakkında “nitelikli cinsel saldırı”, “cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmış, Bilgili’nin tutuksuz yargılanacağı davanın ilk duruşması öncesinde sanığın avukatları davadan çekilmişti.

Duruşma öncesinde basın açıklaması yapmak isteyen kadın örgütlerine polis müdahalede bulundu ve bu sırada 3 kadın gözaltına alındı. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada gizlilik kararının kaldırılmasının ardından basın ve kamuoyu davayı izledi. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davaya müdahil olma talebi kabul edilirken Ankara Üniversitesi ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nin müdahillik talebi reddedildi.

“Zorla kolundan tutuyormuşum gibi yansıdı”

Sanıklardan ilk olarak Hasan Bilgili’nin dinlendiği davada sanık Bilgili, cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasını reddetti. Hakimin “Ç.B neden böyle bir suçlamada bulundu?” sorusu üzerine Bilgili, Ç.B.’nin daha önce cinsel ilişkide bulunmuş olabileceğini kendisi için hafifletici bir sebep olarak sunma niyetiyle “Bekaretini mi kapatmak istiyor, yaşadıklarını mı kapatmak istiyor bilmiyorum” yanıtını verdi.

Bilgili, Ç.B’nin vücudunda bulunan cinsel saldırı izleri, ilaç verildiği ve fotoğraflarının çekildiği iddialarını da reddederek, “Çalışma alanımız kedi köpeklerin dolu olduğu bir yer. Ç.’nin izlerini bilmiyorum herhangi bir yere çarpmış olabilir. Ben ilaç vermedim, hiç fotoğraf çekmedim” dedi.

Olay anının görüntüleri ile ilgili medyada büyük bir linç girişimi oldu diyen Hasan Bilgili, “Ben Ç.B’yi zorla kolundan tutuyormuşum gibi yansıdı görüntülere, ben onu tutmadım ki” şeklinde konuştu. Bilgili, Sanık Serkan Durmaz’ın kendisine fizyolojik serum taktığını böylelikle olay anından bir kaç saat sonra toparlandığını ve nöbeti sanık Durmaz’a devrettiğini belirtti.

Sanık Bilgili’ye “neden hep sizin başınıza geliyor” sorusu

Müşteki avukatı Aslı Arıhan, sanık Hasan Bilgili’ye “İçkinin içine bir şey koymuş olabilir misiniz?” sorusunun üzerine sanık “hayır” yanıtını verdi. Arıhan’ın, “İkiniz de kusmuşsunuz, alkolun ikinizi de etkilediğini söylüyorsunuz. Belki alkol zehirlenmesi yaşıyordu neden ambulans çağırmadınız?” diye sorması üzerine, Bilgili, “Acil bir durumu yoktu, sarhoşluk haliydi” diye yanıt verdi. Avukat Arıhan, Hasan Bilgili’ye kendisini hakkında önceki taciz iddialarını da sordu. “Neden hep sizin başınıza geliyor bunlar?” sorusuna sanık, “Başarılı olmanın bedeli bu. Sürekli bana çelme takmak isteyen bir sürü rakibim var” dedi. Arıhan’ın, Bilgili’nin telefonunda tespit edilen pornografik görüntüleri de gündeme getirmesi üzerine Sanık Bilgili, “Erkek arkadaşlarımız arasında birbirimize görüntü gönderdiğimiz oluyor” cevabını verdi.

Avukat Tuğba Gürsoy da “Sanık Hasan Bilgili ısrarla başarılarından bahsetti ve Ç.B’nin nöbetçi hekim olduğunu söyledi. Nöbetçilerin alkol almasına izin veriliyor mu?” diye sordu. Bilgili, “Bizim ağabey kardeş, saygı sevgi içerisinde çalışan bir kliniğimiz var. Zaman zaman alkol aldığımız da oluyor. Hasta sahipleri de hediye alır. 18 yaşını aşmış bir kişinin ne içeceğine ne kadar içeceğine ben karar veremem” dedi.

Haberin güncel hali için tıklayınız.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26448
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Tecavüz sanığı Bilgili kendini “rakipleri” ile savundu: “Başarılı olmanın bedeli bu, bana çelme takmak istiyorlar”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat