17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

TİB, veri gazeteciliği sitesi dagmedya.net’i sansürledi

Tarih: 10 Ağustos 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 226

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, veri gazeteciliği sitesi dagmedya.net’e erişim yasağı getirdi. Mahkeme kararı olmaksızın getirilen yasak, 5651 Sayılı İnternet Suçlarına İlişkin Kanuna dayandırılıyor.

TİB, veri gazeteciliği sitesi dagmedya.net’i sansürledi

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), veri gazeteciliği sitesi dagmedya.net’e erişim yasağı getirdi. 8 Ağustos’tan beri Türkiye’den erişimin sağlanamadığı site için TİB “idari tedbir” uyguluyor. TİB’in mahkeme kararı olmaksızın getirdiği erişim engeli, 5651 Sayılı İnternet Suçlarına İlişkin Kanuna dayandırılıyor.

dagmedya.net’e giriş yapmak isteyen kullanıcılar, “5651 sayılı kanun  uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (dagmedya.net) hakkındaki Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’nın  08/08/2015  tarih  ve 490.05.01.2015.206466 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından  İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.” uyarısıyla karşılaşıyor.

dagmedya.net’ten yapılan açıklamada, “10 Ağustos 2015 Pazartesi günü  kanundaki prosedür ve usul açısından da anayasaya aykırı olan  bu sansürle ilgili itirazda bulunulacaktır” deniliyor.

Dağ Medya ve İLEF işbirliğiyle veri gazeteciliği atölyesi

Dağ Medya Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi veri gazetecisi Pınar Dağ’ın ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mine Gencel Bek’in de katılımıyla 23 – 24 Nisan’da İLEF’te veri gazeteciliği atölyesi yapılmıştı.  Farklı üniversitelerden ve kurumlardan da katılımın olduğu Proje Üretimli Veri Gazeteciliği Atölyesi başlıklı atölyede veri gazeteciliği hakkında eğitim verildi, uygulamalar yapıldı.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7498
Yol: Ana sayfa » Yazılar » TİB, veri gazeteciliği sitesi dagmedya.net’i sansürledi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat